vedel by mi niekto vysvetlit ake je to RTG ziarenie?-ci je radioaktivne? a ci prechaza do materskeho mlieka?pytam sa koli OPG-panoramatickemu, celkovemu snimku zubov a dojcim.prosim, odpovedzte mi dakto kompetentny. vdaka
RTG-rontgen
ale vy mate dozimetre:-)
RTG ziarenie pri rtg vysetreni ako je spominane hore k OPG snimku je bezpecne aj pre matky ktore koja alebo aj dojcia. Nato aby v tele alebo organizme vzniklo take mnozstvo volnych radikalov ktore by mali byt skodlive by bola potrebna ovela a ovela vyssia davka ziarenia ako ju zubne rtg pristroje su schopne "vyrobit" t.j. to spominane speci su teda bezpecne nielen pre vas ako pacietnov ale aj pre tych ktori tieto pristroje obsluhuju, ale v kazdom pripade by ste mali mat na sebe ochranny plast alebo ochrannu vestu. S pozdravom radiologicky asistent M.M.
jasne ze je radioaktivne,ale NEVADI to (vo vztahu ku kojeniu)
vdaka panika,
a je teda isto radioaktivne??????????
lebo som bola aj ked dojcim ma poslali na zubnom a vedeli*!!!
no uz mam fundovanu odpoved.Bola som s dcerou u zubarky a zbadala som RTG pristroj,tak som sa jej opytala.Nemusis sa bat,neprechdza to a ubezpecila ma,ze dnesne pristroje su take speci-ze je to naozaj v pohode
je radioaktivne,ale neviem ci prechadza do mlieka (teda v pravom slova zmysle).
skus sa spytat v teme-gyn.vys.-co by ste chceli vediet (ked uz si sa nespatala na RTG)