Dobra den, bola by som rada, keby ste mi vedeli poradit v nasledovnej situacii: Moj syncek bol ako novorodenec ockovany na TBC , neprebehla reakcia, tak mal byt preockovany po 1. roku zivota..Toto ockovanie sa nam nepodarilo absolvovat, nakolko bral prave nejake lieky na imunitu /isoprinosine/ v danom termine preockovany. Predvolanie na ockovanie nam prislo teraz na termin 23.4.2007 /vo veku 21 rokov a 7 mesiacov/ a maly sa dostal do styku s ovcimi kiahnami 10.4.2007. Takze vlastne % nakazenia je vraj viac nez 90%. Mame 3 moznosti- 1. Maly sa nakazil virusom a do toho terminu sa choroba prejavi= NEDAM HO ZAOCKOVAT 2. Maly sa nakazil, ale choroba este neprepukne - AKO MI RADITE POSTUPOVAT? 3. Maly sa nenakazil= MOZE BYT ZAOCKOVANY - ako budem vediet, ze nie je nakazeny? Moja otazka znie: Ako budem vediet ci ho uz mozem dat zaockovat? Kolko dni trva inkubacna doba v tomto pripade a do kolko dni by sa mal maly "vyhadzat"? Ako mi odporucate postupovat? DAKUJEM.
Ockovanie proti TBC a ovciekiahne
Kalmetizacia je oddelenie,kde robia tie ockovania proti TBC.A na pozvanke k nim by malo byt razitko (kde sedia) a pripadne aj telefonne cislo na nich.napr. v Bratislave su v Podunajskych Biskupiciach (neviem odkial si)-ale mam taky dojem,ze aj u nas je iba 1 abmulancia pre celu BA,takze to zrejme nie je problem najst cez informacie
panika
co je to kalmetizacne? ako sa tam dovolam
ethel, ja mam zoster herpes -pasovy opar dnes mi zdiagnostikovali a dojcim 5mes.babo. mam ist na 2.vakcinu hexa infanrix. tiez neviem dokedy mam a mozem cakat, lebo ta druha vakcina musi byt podana do isteho terminu od prvej, aby siom to nepresvihla, no neviem ci dieta nedostane odomna ovcie kiahne ani neviem ci mozem dojcit a ako sa liecit, zatial nerobin nic, len Bkomplex a cvit. a zinok som si dala. co mozem uzivat ci mast, poradis mi v tychto veciach. som bezradna sa mi to komplikuje.herpesin neodporucaju tablety. ake to moze mat nasledky do buducna, je to nebezpecne?ani neviem preco to mam a odkial
dobre,ze nejdes rikovat.ide tu o zdravie dietata
správne si sa rozhodla....zavolaj si tam na 20 den,kedy môžeš prísť,zase až tak vela roboty tam nemaju,poznám to...
dakujem vam za rady..ste zlate...No, na kalmetizacnom su len sestricky a tie mi povedali, ze "ved to risknite, alebo budete mat zase odklad a neviem kedy vas budeme moc najblizsie zaockovat"...Ja by som najradsej pockala tych 20-21 dni...ale ked pre predvolani na 14 ten /teoreticky vtedy by to uz malo prepuknut, ale moze az ten 21. den!/prave to je to, ze v strede inkubacnej doby mame predvolanie....no uvidime...radilka som sa aj s pediatrom aj s mojim imunologom, tak neviem...uvidime ako sa to vyvinie do buduceho tyzdna..a rozhodovat sa budem az vtedy tesne pred tym...dakujem...papa
panika:)) ma pravdu inkubačna doba je 20dni a tiež by sa radila na kalmettizacnom.Mala som problem tiež bola dcerka predvolana na preočkovanie no pre opakovane choroby a oasabeni obranischopnosť sme sa nemohli dostaviť na preočkovanie.Ked išla dcerka na liečenie do Lučivnej surilo mi očkovanie pričom Lučivna je preliečovacie zariadenie Tuberkuloznich a plucnich chorob.Viem že su deti izolovane no strach bol vačši.Napokon sme to zvladli pred liečenim ale to som sa nabehala odkladali termin často.Určite by som dieta vo vašej situaci nedala zaočkovať až po poradenim.Vela zdravička
..oh prepáč za zhovadený nick sabinka.
sainka,pozri urob to najjednoduhšie ako sa dá..počkaj 20 dní či nedostane kiahne a uvidíš.Nedostane? tak pôjdete na TBC vakcínu...
Ano pomylila...pardon ....na kalmetizacne mi povedali, ze mam sama zvazit...a ze ved asi mozeme..alebo co na to povedal pediater..?Pediater, ze by sa aj mozno mohlo..ale nikto mi nedal istu a podlozenu info.