Dobra den, bola by som rada, keby ste mi vedeli poradit v nasledovnej situacii: Moj syncek bol ako novorodenec ockovany na TBC , neprebehla reakcia, tak mal byt preockovany po 1. roku zivota..Toto ockovanie sa nam nepodarilo absolvovat, nakolko bral prave nejake lieky na imunitu /isoprinosine/ v danom termine preockovany. Predvolanie na ockovanie nam prislo teraz na termin 23.4.2007 /vo veku 21 rokov a 7 mesiacov/ a maly sa dostal do styku s ovcimi kiahnami 10.4.2007. Takze vlastne % nakazenia je vraj viac nez 90%. Mame 3 moznosti- 1. Maly sa nakazil virusom a do toho terminu sa choroba prejavi= NEDAM HO ZAOCKOVAT 2. Maly sa nakazil, ale choroba este neprepukne - AKO MI RADITE POSTUPOVAT? 3. Maly sa nenakazil= MOZE BYT ZAOCKOVANY - ako budem vediet, ze nie je nakazeny? Moja otazka znie: Ako budem vediet ci ho uz mozem dat zaockovat? Kolko dni trva inkubacna doba v tomto pripade a do kolko dni by sa mal maly "vyhadzat"? Ako mi odporucate postupovat? DAKUJEM.
Ockovanie proti TBC a ovciekiahne
a to sa iba v detstve ockuje?
To je to co nam potom s pravitkom merali ten fliacik na ruke?
na TBC sa predvolava hromadne podla zoznamu od detskych lekarov (ide sa podla rocnikov)
je presne dane v akom obdobi sa ma ockovat na TBC? Teda ked tie sestricky nevedeli, kedy by sa malo babo zaockovat.
teda BOLA-ved som hovorila len s jednou
ja som tiez raz preklada ockovanie priti TBC a boli dost neprijemne,ze dobre,ale kto vie,kedy budu mat potom vakciny.Ale to bolo cez telefon (mozno si len niekto na mne vybil zlost)-nazivo boli zlate
aha, takze aj ked prepukne to ovcie kiahne, tak ani vtedy by ho nemali zaockovat. Az ked to prejde, ze? Dufam, ze som pochopila. A este otazocka, to fakt je taky problem zaockovat dieta neskor ako oni daju termin? To je asi tym nasim super zdravotnictvom (cest vynimkam)
ja to chapem tak,ze ked v case mozneho prepuknutia virusoveho ochorenia (kiahne) pojde na ockovanie (pri com musi byt dieta zdrave)-bolo by to na telo vela. A preto by som to ockovanie odlozila
asi som blba, ci co, ale preco by nebolo dobre keby isla na ockovanie pocas tej inkubacnej doby. Nerozumiem sa do toho, preto sa pytam. Je to asi tym, ze este nemam babo.Co ma spolocne ovcie kiahne s TBC.
Problemka,idem do tvojej temy
problemka-no nie som odborník ale na herpes zoster v nemocnici dávajú obyčajný tekutý púder.Nahrubo natierať.Nechápem prečo by mal dostať ovčie kiahne...