ahojte, neviete mi poradiť, či je potrebné zaniesť potvrdenie o návšteve školy na úrad práce v prípade, keď som v máji zmaturoval a pokračujem od 25. septembra na VS dennou formou?
Je potrebné ísť na úrad práce?
jaj, som to necital poriadne -nie na urad prace, ale na Socialne. A este cosi, ak to nedonesies, dojdete o pridavky, ale aj zdravotne poistenie za teba nebude platit stat, ale TY
jasneze musis..do veku 25 maju tvoji rodicia narok na PND-ale treba to vydokladovat, ze este studujes
bez ohľadu nato, kedy si mal zápis, im musíš potvrdenie odniesť, aby tvoji rodičia dostávali na teba rodinné prídavky :) poprípade náhradné výživné, dávky v hmotne núdzi a pod.
25.septembra ti začína škola alebo od 25.septembra si zapísaný/á na VŠ???študentom/tkou strednej školy si bol/a do 31.augusta 2012, ak si zapísaný/á na VS od 1.septembra tak nemusíš,ale ak si zapísaný od 25.septembra,napr.že si bol/a prijatý/á v druhom kole a zápis bol až 25.septembra a teda študom VS sa stávaš až 25.septembra,neskôr by si mal/a problém,pretože za tým 25 dní ti nik neplatil zdravotnú a neskôr by to mohla od teba zdravotná výmahat..vieš ako to je :,,neznalosť zákona neospravedlňuje,,
ja som tiez nic nenosil... pride mi to ako blbost kedze by kazdy maturant musel ist ak nema pracu... a to by zbytocne zahltilo urady
chcem sa opýtať - mám 2 ročnu dcerku a materskú 217 eur. mám možnosť nastupiť do nového zamestnania na plný uvazok s platom 570 eur...bude mi náležať materská aj naďalej ? či sa treba odhlásiť ? dcerku bude strážiť babička.
aj ste si prečítali niekto, čo napísal?
nemusíš.
Na úrade musia mať všetko zdokladované, takže im to zanes jednoznačne.
Vsetko im treba odniest, to je samozrejme.