Prosim zije tu niekto v Mexiku?Nie nejdem tam zit ale potrebovala by som jednu informaciu vdaka:-)
Zivot v Mexiku
jaj tak, no ak aj potravin, tak to je predom prehrana bitka :)
ustrazit si ciste ruky by sa podla mna este dalo (napr ja osobne si na tom fakt velmi potrpim :D )
ale zase nie vzdy sa najde mydlo napr..
inac vzdy ma prekvapi, kolko muzov si po toalete neumyje ruky.. raz za cas ked idem sa najest do nakupnych centier, tka ako prve je toaleta, len tak pre pocit cistych ruk, aj ked sa jedla s rukami vobec nedotknem :) a vzdy sa najde minimalne 1 expert, co oddide bez umytia ruk :D neviem, mozno ale maju nejaku "bezdotykovu techniku" pri vykonavani potreby :D
krv a sliny.. no hej, ono ak je to tak extremne pritomne aj ov vzduchu, tak koniec :)
len ma strasne hnevaju injekcie a paranoja z ockovania :D
to uz rasdej prekonam zltacku, ved na to sa nezomiera, ci hej? :D da sa jej vobec zbavit ? :D
lost, och, to sa nespravnej pytas, nie som znalec v odbore ;), ale podla mna NIE. Napriek kvalitnej hygiene, ci dobrej imunite nie. Ja si to predstavujem tak, ze clovek robi aj spontanne "menej vedome" pohyby, takze je dost mozne, ze by si si infikovanymi rukami naniesol nieco do seba, za druhe, zltacku mozes dostat aj z potravin, co uz je ine kafe, nevraviac o prenose krvi, ci slin dokonca. Ale zas ockovanie je tusim iba proti typu A a B... asi (?)
Lauri, mala, ale mne ho pichli uz davno predtym, t.j. nemala som ho kvoli ceste do Mexika, ale vseobecne, kedze zltacka moze cihat kdekolvek...
Ak voci nej nie si ockovana, asi by som sa dala... istota je istota.
Lauri, nechodim sem kazdy den, tak neviem, ci ti toho maila pisat, v Cancune som nebola... je to vychytene turisticke centrum, Tulum mu je velmi podobne, az na to, ze nemusis obchadzat masy ludi :). Ja som bola v Zihuatanejo (pri Tichom oceane, za Acapulcom). Ty ides presne opacny smer... Karibik...
V Mexico City som tiez bola par dni a moje skusenosti v celku som dost odlisne od slnecnice. Ludia su neskutocne ochoti, NESKUTOCNE!! Su mili, privetivi a usmievavi! (ale ja mam dojem, ze vsade su privetivejsia ludia ako na SR ci v ČR! bohuzial). To, ze nie su ochotni sa anglicky bavit bude asi tym, ze anglictina moze byt u dost ludi barierou... nic ine v tom nevidim... stalo sa to aj mne, ze som po spanielsky daco nevedela povedat, tak som sa snazila po anglicky, avsak mi nerozemeli, i tak sme to nejako rukami-nohami dohovorili :).
Ja som jedla aj zo stankov, a absolutne sa mi nic nestalo, pritom som dost citlivy typ, ja som to nieke aj pisala, ze som dva mesiace predtym bola v turecku a jedla som iba hotelove jedlo a mala som neskutocne zaludocne krce, hnacky...velmi neprijemna dovolenka... Tu som skusala vselijake jedla zo stankov a prezila som, nic mi nebolo, NIC. Iba den-dva pred odletom som radsej uz nechcela riskovat :P, ale tak z toho jedla by ti nic nemalo byt, vyhybaj sa skor majoneze...(aj ked myslim, ze oni maju inu majonezu, ani neviem, ci tam davaju vajicko).
A co sa toho tyka, jasne, ze budes na metre svietit, ze nie si mexicanka :D. Po mne tam dost kukali, vratane mexico city, pretoze najst tam svetleho je docela rarita :D, takze s kozmopolitnostou to nema nic... budu vediet ze si turistka, no a co..len sa neobliekaj moc vyzyvavo. Ja mam svetle oci a svetle vlasy, tak som dost putala, ale bracha ma vlasy este svetlejsie a jemu sa parkrat stalo, ze ludia po nom pozerali ako po atrakcii...najma decka su natesene a kricia po nom "gueroo :D " (blondak)... Brat zije v Mexiku uz roky, mimochodom.
Hlavné mesto je dosť kozmopolitné, takže ja som až tak nevytŕčala
No a na Vianoce sú predsa len ľudia vľúdnejší a na Silvestra zas opití:-)