Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zivot v Mexiku

Laurina22

Maoam ja nekecam,ja som sa bola informovat priamo na Oddeleni cudzokrajnych chorob a povedali mi,ze to nestihnem

Blondula tam malariu nechytim..snaaaaaaaaaad:-)

Blondula

jeden moj znamy sa vcasne zaockoval a teraz zomiera na malariu :-( teda sance su velmi nizke...ale nie je v Mexiku,niekde kde su tie "dzungle",nepamätam kde presne.len viem,ze mi hovoril,ze su tam krasne male snede zienky :D ...inak trosku zavidim,aj ja by som sla do mexika :P

Maoam

co sa toho ockovania tyka, je to tak, da sa zaockovat proti hepatitis typu A a B, z toho A sa siri najmä fekalnou-oralnou cestou (zla hygiena, znecistenie, voda, potraviny..) a B sa siri roznymi sposobomi, vratane sexualnym prenosom, krvnou cestou atd.
Pred tym, nez ta zaockuju, je potrebne vziat krv na PROTILATKY, lebo je mozne, ze mas imunitu proti hepatitide...takze ockovanie by bolo v takom pripadne zbytocne.
Cize najprv krv na protilatky az potom ockovanie a ked ockovanie, tak A + B.

Maoam

Laurina, nekecaj a chod na ockovanie tieto dni, stihnes aspon zaklad...aspon dake protilatky sa vytvoria.
Napr. pri vakcine proti hepatitide sk.B ma väcsina ludi po dvoch vakcinach dostatone protilatky, tretia je na istotu...ale ak nieje tretia, väcsinou sa nic nedeje, stacili prve dve davky.