Som členkou istej internetovej skupiny hraničiarov, a akoby sme sa dohovorili, väčšina členov je momentálne psychicky totálne na dne, o samovražde sa tam hovorí ako o umývaní zubov. Plus témy o ukončení života na tomto fóre, + môj kamarát, o ktorom som tu písala, + priznávam, ja sama...
Asi je to nezodpovedateľné, ale čo sa to ksakru deje? Ide jeseň, začala škola, situácia v tejto krajine začína byť riešiteľná akurát emigráciou, apod., ale prečo "riešiť" veci akurát takto? Žiadny Wall Street nepadol, alebo o tom len neviem?
Totálne šialené obdobie
Meretseger, nikto ti neberie 'kamaratov' odtial. Ale podla toho, co pises a ako to pises, mam z teba dojem, ze to momentalne ide dolu kopcom s tebou.
Davaj si pozor na seba. Menej je niekedy viac ;-).
Maoam, som pri tom pod dozorom. Malo by to teda byť v poriadku..
A akurát v tej skupine sa cítim byť prijímaná, prijímaná i s tým, že som cvok (plus u terapeutky, jo), normalita mi akosi nesedí - ale aj mne znie toto konštatovanie strašne blbo, preto ho okamžite odvolávam:)
Meretseger a teda najlepsim krokom pre teba, kedze sledujes, ze sa vsetko zintenzivnuje, negativizuje a ty zacinas mat nezvladnutelne stavy, to spominane forum vobec nejaky cas nenavstevovat a vypnut sa odtial.
A nehrab sa vo svojich traumach sama, bez odbornej pomoci a dozoru.
presne. tie depky si vzajomne umocnujete. musite hladat normalnych a pozitivnych ludi a z tych cerpat energiu, podnety, inspiraciu.
nehnevaj sa za pripomienku, Meretseger, ale skus hladat 'pomoc' a podporu u ludi, ktori netrpia tvojim ochorenim, pretoze komunita hraniciarov bude skor inklinovat k tomu, jeden druheho alebo vramci skupinovej dynamiky sa vybicovat k veciam, ktore vplyvaju na vas/teba negativne a ochorenie podporuju..
to je ako v skupine Pro-Ana, ale aj v inych, ono svojpomocne skupiny a fora su dobra vec, ale len do istej miery
pre teba je dolezite mat kontakt s ludmi, ktori ti poskytnu na zivot iny pohlad a pri ktorych sa postupne budes moct ucit 'normalite'
navyse hrabat sa v traumach sama, vrtat sa v tom, piplat sa v tom BEZ odborneho dozoru a opory je nebezpecne, sama seba mozes retraumatizovat a upadnut do vaznej situacii, nebezpecnej pre teba (rezanie, suicidalne sklony, hlboke depresie)
nerob to, je to zla cesta
neblazni. nic sa nedeje. vonku je krasne. dychaj a zi.