Liecim sa na depresiu a uzkost. Rok a pol. Beriem AD, chodim na terapiu. Bola som zneuzivana a z toho vsetko prameni. I ked mozno to bol len taky spustac. A neviem. Neviem s tym zit. Uz par dni mi je zase blbo a ja na to kaslem. Nemam chut s tym uz nieco robit. Prezivam zo dna na den a cakam, ze si ma ukradne nejake ufo alebo co. Nechcem uz znova zvysovat davky liekov. Chcem sa ich zbavit, nie ich mat este viac. Ale uz nevladzem zase vsetko znova absolvat - zvysovanie, a potom pokus o znizenie. Ja uz asi nemam volu a ani chut zit. Pripadam si cela zvnutra prehnita, cierna. Ja uz nevladzem bojovat. A tak sa nechavam ohlodavat a mozno ma ta depresia coskoro zozerie. Neviem sa nadychnut a dokopat k dalsiemu pokracovaniu zitia. A to nemam ani 30 rokov. No tak dajte do mna, ze sa len stazujem a nic nerobim. Mozno budem mat to zozieranie urychlene. Hm.
Depresia a uz nevladzem bojovat
tima1999 máš úplnú pravdu najhorší je totiž voľný čas ak ho nemáš čím vyplniť. Nedá sa to síce vždy ale klaika skús je to osvedčený spôsob :D
Mne pomohlo keď som si zapla nejakú hudbu, film alebo som išla von s kamarátmi a potom som na to už prestala myslieť a rozmýšlala som nad úplne inými vecami. Proste musíš nájsť niečo čo ťa zamestná.
Bola som na tom podobne. Nic uz mi nepomahalo, liekov kopu, ucinok ziaden. Nejako som sa potom trochu vzchopila a hladala na nete pomoc. Nasla som cislo na jedneho pana, co mi jediny pomohol, lebo skumal vec do hlbky a jej skutocnu pricinu. Tu je cislo, skuste to. 0911 030 307, vola sa Balint. Hore hlavy! :-)
xirenka1 veľmi dobre si to vystihla, ani ja by som to lepšie nenapísal.
Veru tak,depresia je svina choroba,tiez som vecsinu casu stale dole avsak budete sa divit,precitala som si zaujimavu knihu,v ktorej sa pise o pozityvnom mysleni a priani si,nejak som sa do toho zazrala az som nadobudla taku sebadoveru ze som sa vzchopila a zacala som pracovat v bare,bola som medzi vela ludmi,samozrejme bez liekou som sa zacala utapat v chlaste,a skoncilo to predavkovanim zopiclonom na spanie,skoncila som v nemocnici ani neviem ako,podpisala som reverz,zase som sa vratila do prace ale zbytocne v nemocnici mi zistili ze mam nejaku bipolarnu poruchu,radsej som teda ostala doma a liecim sa,zrovna mam super bokovku kde pracujem prilezitostne ako fotomodelka a i ked by som mala mat s toho radost,ze si za 2 3 dni zarobim viac ako niekde za cely mesiac a pocujem neustale rozne poklony aj tak sa citim pod psa a moj zivot nema vobec zmysel.Je pravda ze ked mi bolo najhorsie cca pred pol rokom,lieky mi velmi pomohli postavit sa na nohy,vtedy som uz nic nevidela iba smrt,ale na druhu stranu nemala som bipolarnu poruchua ani nijake manie alebo co mi vlastne je,nakoniec som bez liekou mala take krce v tele ze som bola v neustalom napeti a tak zase musim brat lieky a neviem proste ci je to dobre alebo nie uz som s toho vsetkeho mimo a vobec neviem a ni si nechcem predstavit ako toto vsetko skonci depresia je najhorsia choroba aka ma kedy strela uplne ma vistavila a znicila vo mne akukolvek vitalitu a psychicku pohodu preto vam vsetkym drzim palce aby ste sa s toho dostali aj zo vselijakych fobii,okrada nas to ozivot a tie zazitky co by smne mali prezivat a co neprezivame a radsej sa zatvarame doma s depresiami a zo strachu z ludi a podobne nam uz nikdo nevrati,zijeme len raz!!!
Orol,
Tvoje body jsou vtipné, zajímavé...ale pro depresivního zcela demotivující. Pokud hovoříme o depresi jako o nemoci, nevytáhnem ho z toho řečmi typu "vzmuž se".
Takový člověk nemá nic jako vůli, nemá z čeho čerpat, prostě tohle u něj nemůže fungovat, protože nemůže použít něco, co nemá. Není to ani tak o tom, že by nechtěl (i když připouštím, že někomu je v depresi jaksi bezpečno a tak zvláštně "dobře"),. ale ve skutečnosti nikdo nemá moc za něj udělat něco, co musí on sám. Tedy zvednout se ze dna. Často to chce jen trpělivost a čas. Někdo v tom prostě musí nějakou dobu setrvat, potřebuje to k tomu, aby šel dál.
No, ja som po dnesnej depresii, total jak vygumovany.
ak Ti skáče nálada, pottrebuješ asi stabilizátor nálady.
Orol, ten záver bol priam poetický! No jo, no, problémy sú na to, aby sa prekonávali a zoceľovali človeka, len občas depresia natoľko zatemňuje mozog, že sa na to celé vykašleš. A pritom... Suicide is a permanent solution to a temporary problem... T.j. samovražda je trvalým riešením dočasného problému!