Ako sa odosobnit

Príspevok v téme: Ako sa odosobnit
Fly Tales

Zdravim vsetkych, asi kazdemu z nas sa uz v zivote stalo, ze zazil nejake situacie, ktore ho akoby zmenili ci uz vas to posunulo o krok vpred alebo o krok spat.. Ja mam zo seba taky pocit akoby som sa vratila o krok spat
Tento rok som mala dost taky „rusny“, zacalo to ked som koncila na vyske – pisanie zaverecnej prace + statnice a tiez aj robota popritom. V tomto obdobi som si zacala viac akoby pripustat stres a citila som ako ma ovladol, zacala som byt nesustredena, zabudala som a pod.. Tesne pred statnicami mi zomrel jeden blizky clovek a hned na to, za dva mesiace dalsi, a v tomto obdobi mi dost pomohla jedna blizka kamaratka ( nase priatelstvo bolo take silne, bola tam podpora, zaujem, vsetko to co patri k priatelstvu )
..ale ked uz som mala konecne volno po tej skole, tak zrazu sa vsetko na mna akoby zosypalo, sice ten stres akoby opadol zo mna ale doteraz citim, ze to nie som stale ja, nemam v sebe akoby ten pokoj, stale myslim na to co sa stalo a tiez v sebe citim velky smutok a este k tomu, moja kamaratka ktora mi pomahala, tak sme sa akoby zacali od seba vzdialovat, proste nebolo to uz take ako predtym, (nasla si noveho priatela a tym aj novych ludi, co chapem a velmi jej to prajem) neviem sa z toho akoby dostat, rada by som sa od toho vsetkeho odosobnila ale neviem ako..
Vedel by mi niekto poradit alebo aspon nejaky nazor? Bola by som vam velmi vdacna.

TinaM

Je to prirodzena reakcia.Niektore typy ludi zvladaju, resp. nezvladaju stres a to takym sposobom, ze kym maju pred sebou nejaky limit, nieco, co musia splnit, tak jednoducho funguju, adrenalin im nedovoli vzdat sa. A potom, ked uz je "misia splnena", uz by malo byt dobre, vtedy napatie povoli a stres sa prejavi naplno. Je to uplne prirodzene.

A aby som odpovedala na otazku- musis sa niecim zamestnat, zacni chodit cvicit, alebo strikuj, alebo chodievaj von s kamaratmi, na ktorych si predtym nemala cas. Stanov si nove ciele, na ktorych budes pracovat, na zaciatok len male.

A strata blizkych, to je strasne velky napor na cloveka, je prirodzene, ze mas problem sa s tym vyrovnat. Ako znie stara mudrost: chce to cas.

To je moj nazor