Bola som v zahranici a pred par dnami som sa vratila. Znami mi vybavil absolv.prax v jednej firme. Avsak zajtra sa idem len zahlasit na urad prace kedze som bola vyradena. Je mozne ziskat tu abs.prax aj bez toho aby som bola vedena v evidencii viac ako 3mesiace?
Absolventska prax porada
absolventskú prax musí absolvent vykonávať podľa toho že akú školu skončil? napr. keď skončí niekto priemyslovku nemôže robiť napríklad niečo iné čo sa týka absol. praxe? napríklad predavačku?
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či je možné dostať počas absolventskej praxe viac peňazí za viac odpracovaných dní. Pracovala som viac ako som mala, tak chcem vedieť či dostanem viac ako mám alebo nie.
Ďakujem
Ivka23..včera mi došli peniaze..a nie do 15teho majú chodiť..ale do 15tich pracovných dní..včera bol tuším 16ty...deň meškala výplata..ale úrad si to môže dovoliť predsa :D
Je tu niekto kto chodi už dlhšie na absolvenstku?? prišli vam už peniaze za oktober?? mne ešte nie a to je už 22 a do 15 to mali poslat:(
ahojte,
kto mi poradí? Je možné vykonávať absolvenstskú prax aj mimo okresu? Napr. som z Trenčína a chcem prax v Bratislave???
ďakujem za odpoveď
www.absolventskaprax.info aj tu mate info.. je tam pisane:
"Hlavné podmienky pre uchádzačov o absolventskú prax sú veková hranica do 25 rokov a evidencia na úrade práce."
nie je to limitovane, ze po 3 mes. od evidovania na urade prace. Tato podmienka sa vztahuje len na prispevok kt. sa poskytuje pocas abs.praxe.
ja co viem, aspon podla zakonov - zakon o sluzbach zamestnanosti nevymedzuje poziadavku evidencie na UP min. v trvani 3 mesiacov, aby vznikol narok na absolventsku prax. Hovori iba o absolventovi do 25/26 rokov. Vyhlaska c. 44/2004, ktorou sa tento zakon vykonava hovori k absolventskej praxi len tolko, ze:
Dĺžka vedenia uchádzača o zamestnanie v evidencii uchádzačov o zamestnanie na účely poskytnutia príspevku na vykonávanie absolventskej praxe je najmenej 3 mesiace.
To znamena, ze absolv. prax je mozna aj skor, akurat ze pocas tych 3 mesiacov (prvych) nemas narok na prispevok.
Ak dobre chapem :)
akurat ja zajtra idem 1. den na prax. A ano,musis byt vedena v evidencii 3 mesiace a nesmies v pripade podpisania prac. dohody zarobit viac ako 139 (+- par centov)
nie je...aj neter skoncila skolu,chcela ist na prax,tiez ju mala vybavenu,ale pracovnicka na upsvar jej povedala ze az po troch mesiacoch...