Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Escherichia coli - v prostate a ejakuláte

Príspevok v téme: Escherichia coli - v prostate a ejakuláte
jakub797

Bol som na vyšetrení u urológa, pretože partnerka, s ktorou som posledné 2 mesiace mal styk bez ochrany, mala problémy s mykózou. Robil mi bežné výtery na rôzne pohlavné choroby + zaniesol som ejakulát. Výsledok bol, že všetko je negatívne, akurát v ejakuláte a v prostate (zistené na základe výteru) mi našli Escherichia coli. Urológ mi predpísal antibiotiká, ktoré mám brať 2 mesiace.

Chcem sa opýtať, mali ste niekto s týmto problém? Je to niečo vážne, keď antibiotiká mám brať až 2 mesiace? Nepociťujem žiadne problémy, žiadne pálenie pri sexe alebo močení, žiadne výtoky. Ako som sa mohol nakaziť? Mohol som sa nakaziť od svojej partnerky pri pohlavnom styku? Mohol som ja nakaziť svoju súčasnú partnerku? Pretože pred pol rokom som mal nechránený orálny sex a chránený análny sex s inou osobou. Pred rokom som bol tiež na tieto vyšetrenia a ešte všetko bolo v poriadku.

Ďakujem za odpovede......... :)

Dadula56

E.Coli je bezna sucast crevnej flory, nakaza bude zrejme odtial, nemusi ist o to, ze by ste nemali dostatcnu hygienu, jednoducho sa to stane napr. pri oslabeni imunity. Tiez ste sa mohli nakazit pri nechranenom sexe(tato bakteria sa v istom mnozstve nachadza aj v posve). Vseobecne k nazkaze dochadza pri oslabeni imunity, cize je mozne, ze ste sa bud nakazili od partnerky(kedze ta ma oslabenu imunitu z mykoz, ale tiez to nemuselo byt od nej) a tiez ste znova mohli nakazit aj ju. Kazdopadne na to gynekolog pride alebo by na to prisiel z beznych vyterov, ktore jej bude robit. Nakaza e. coli je bezna, ako prevencia je dobre posilnit imunitu. Nakaza nemusi mat ziadne prejavy, tak ako to u vas.

Giuseppe

Pri pozitivite E.coli z prostatickom sekrete sa bezne uzivaju ATB dlhodobo. A vo vseobecnosti sa ochorenia prostaty lieca takto dlho.