Nespokojnosť sam so sebou

Príspevok v téme: Nespokojnosť sam so sebou
poettko

Už posledný rok na sebe dosť často vidím nespokojnosť sám so sebou. Napríklad ked som doma a nudím sa alebo som len pri pc a pri telke mam pocit akoby som dobre nežil a vždy aj ked sa nudim začnem o svojom živote premyšlať a pochybovať či vobec dobre žijem. Aj ked robim niečo užitočné večer sa zamýšlam či vobec dobre žijem a tato otazka ma trapi pomerne už rok. Predtým som sa nikdy nad ničím takým nezamýšlal, neviem čo to so mnou je. Nepotrebujem rady že potrebujem najsť zmysel života alebo neustále nejaku činnosť aby som nad tým nemohol premýšlať pretože už som to skúsil a aj tak vždy pred spaním som na to myslel. máte pre mna nejakú radu ako sa zbaviť toho negatívneho zmýšlania a neustáleho rozmýšľania?

Karamelka1

Nespochybňuj veci, ktoré máš rád, pokiaľ sú v rámci morálky a nejakých zákonov rob to ďalej :) Teraz Ti začala škola, nezlepšilo sa to ani o trochu? Ani o malinkú špitku? V akej veci, činnosti sa pokladáš za najlepšieho a úspešného?

striker

to je dobre. ze citis so sebou nespokojnost - tento pocit nas tlaci dopredu, aby sme boli este lepsi a robili menej chyb, zeby sme boli so sebou stale viac a viac spokojni.
tak si rozanalyzuj co chces zlepsit (zakazdym jednu malu vec) - a ako moc, nie moc velke plany, ale uskutocnitelne v priebehu 2-3 tyzdnov, a potom si hned povies, ze sa citis lepsie

poettko

ono medzi ludmi som skoro stale, na pocitaci som minimum... venovat sa veciam ktore mam rad, myslim to tak ze casto robim tie veci a potom rozmyslam and tym ci vobec je dobre ze robim tie veci ktore mam rad ci by hento toto tamto viac nebavilo. pochybujem....a niektore veci co mam rad nerobim pretoze som na to prilis lenivy.

Karamelka1

Vypni si počítač a choď medzi ľudí, zmysel života nájdeš podľa samého seba a nie podľa rád cudzích ľudí. Jedine čo by si mal pre seba spraviť, je venovať sa činnostiam, ktoré máš rád a čo, rozišiel si sa s frajerkou, to prejde, nájdeš inú, píšem Ti to špatne, ale je to tak, načo Ti tlačiť hlúposti do hlavy

poettko

praveze frajerku som nedavno mal ale po rozchode sa nejak do inej neviem zalubit aj ked mam moznost mat vztah a ne jeden, mam 17