Emocionalne potenie

Príspevok v téme: Emocionalne potenie
wonder

Ahojte, mám 17 rokov a mám problém s potením. Už dlhší čas sa trochu nadmerne potím, ale bývalo to väčšinou len pri fyzickej záťaži. Mával som veľké mapy pod pazuchami. To som konečne aspoň trochu vyriešil guličkou od adidasu (antiperspirant ako sprej nezaberal).. No moje potenie, asi tým že dospievam prešlo aj na iné miesta, chrbát, hlava. Najviac ma to obmedzuje na hlave. Nie je to obyčajné potenie kvôli fyzickej námahe, potím sa kvôli emóciam. Pri styku s ľuďmi, keď idem k lekárovi, v škole, pri prechode s trochu studenšej miestnosti do teplejšej, keď kráčam a zastávim. Keď som sám tak to dokážem trochu vyregulovať tým že z hlboka dýcham, no keď chcem isť s kamaratmi si napriklad niekam sadnúť, niekedy sa stane že zo mňa začne uplne liať, ako keby som si prave osprchoval hlavu a nejde to zastaviť. Dostanem nával tepla do hlavy, a moje telo sa ochladzuje tým že sa mi potí hlava. Je to hrozne nepríjemné, cítim sa trápne, nedokážem s týmto žiť.. Pri každej trochu stresovej situácii, to zažívam, ale aj v škole keď som v pohode. Ja sa potím už vlastne preto lebo sa bojím že sa budem potiť. Keď na to nemyslim tak je to v poriadku, ale stačí trochu zmenený pocit a hneď si pomyslím že zas sa začnem potiť a tak sa aj skutočne stane. Myslím že si to už privolávam aj sám, neviem ako s týmto bojovať aby som bol psychicky úplne vyrovnaný a nerobil mi problém styk s inými ľuďmi. Ja proste už cítim kedy to na mňa ide. Stačí len trochu psychická zmena, nejaké emócie a je to tu. Teraz idem robiť autoškolu a nechcem aby sa mi to stalo. Pomôžte prosím. Ďakujem

wonder

vďaka -mira za informacie o tomto, určite zmenim svoje stravovanie:)

socialna fobia to nie je, ja nemam problem styk s ludmi, ani kominikovat, netrasu sa mi ruky ani nic.. toto sa mi niekedy stane aj doma proste ze mam nejaky blby pocit napriklad z pisomky co mame pisat na druhy den a navali sa mi do hlavy teplo..

- mira

Na ukľudnenie psychiky potrebuješ vyrovnaný zdroj polysacharidov, ktoré rovnomerne a bez výkyvov zásobujú mozog energiou, to sú obilniny ktoré neboli zbavené obalov zrna. V obaloch je okrem vlíkniny i veľa B vitamínov, potrebných pre správnu činnosť nervového systému.

Naopak škodlivé pre činnoť nervov sú jednoduché cukry. Kradnú z tela B vitamíny a vyvolávajú ich nedostatok, ale i spôsobujú nárazové vlny príjmu glukózy v mozgu, a tým nepravidelnú činnosť nervového systému.
Z toho je jasné že by si sa mal strániť všetkých jednoduchých cukrov - repného, ovocného a medu a jesť veľa neobrusovaných obilnín.
Vyhýbaj sa i povzbudzovacím látkam, aromatickým a opiátom, nepreháňaj tekutiny a soľ.

1122233

Ahoj ak ti to fakt veľmi vadí tak ti odporúčam skúsiť driclor .. je vo forme guličky aj krému.. krém si môžeš dať na hocijaké miesto na tele... ja som ho používala vo forme guličky a účinkoval na 100 %... :)...