Teoreticky to zhruba mám naštudované, ale chcela by som sa skôr spýtať na názory a osobne skúsenosti s masážou hrádze. Pomohlo vám to pri pôrode, bolo to ľahšie, rýchlejšie, prípadne aj z pohľadu pôrodníka atď... A aké olejčeky ste používali, našla som asi 4 špeciálne na to určené (Weleda, Motherlove, Saloos, Labael), ale vraj sa môžu používať aj kvalitné rastlinné olej. Ktoré sú na to najlepšie a najvhodnejšie? vďaka za všetky odpovede a názory :)
Masáž hrádze
ďakujem, som o čosi múdrejšia :-) prosím Vás a naozaj je pôrod taký strašný? ako dlho po tom cítiť bolesť? ja sa bojím že to asi neprežijem :-)
miska999: tu je viac menej stručný popis, čo sa myslí pod masážou hrádze a ako sa robí:
tehotenstvo.rodinka.sk
Nastrih sa robi najma pre to, lebo porod by mal original trvat velmi vela hodin, ale nastrihom, tlacenym brucha a pomocnymi injekciami sa vsetko urychli a je to pre porodnika pohodlnejsie a aj mamicka je spokojna, no v konecnom dosledku to nie je vhodne pre dieta ani pre matku a vytvorenie vztahu medzi oboma....
Zase jeden tupý slovenský gynekológ :) Bez nástrihu rodí nespočetne veľa prvorodičiek a doktori aj pôrodné asistentky sú učené, že nástrih má byť použitý len vo výnimočných prípadoch. Slovenskí gynekológovia ale na to nemajú čas tak nastrihnú a decko je von a nič netušiace mamičky, ktoré nečítajú si myslia, že to je správne :)
prepáčte, môžem sa opýtať, čo sa myslí pod tým "masáž hrádze"? ja teda zatiaľ tehotná nie som, no určite v budúcnosti plánujem a s týmto termínom som sa teda ešte nestretla. zo samotného pôrodu mám tiež miernu paniku, bojím sa nastrihovania, zašívania, bolesti a všetkého okolo toho.. ešte aj amanda to tu tak hrôzostrašne opísala, že ma až striaslo.. :-) ďakujem
preto chcem ja cisársky ..
ano aj ja som pouzivala kvalitny Weleda, masirovala...Moj gynekokolog sa len posmial, povedal, ze masirovat si mozete, to vam neuskodi, ale nastrihu sa ziadna prvorodicka nevyhne a mal pravdu a myslim, ze keby mi pri porode nepomahali asistentky tlacit na brucho a lekar nenastrihol, nemala by som sancu malu vytlacit alebo by ma roztrhlo, lebo este sla aj rucickou hore a zasekla sa...Radsej si masiruj brusko, bradavky kvalitnym olejcekom, aby zmakli a nepraskali ti pri kojeni..