Mam taky problem mam babku ktora je 81 rocna a je po operacii srdca dost tazka operacia mala vonku srdce .... problem je vtom pred operaciou bolo setko v poriadku jedla bavila sa rozpravala setko fajn tesila sa kedy to bude zanou a sup domov operovana bola v pondelok pred tyzdnom dnes je stav taky ze odmieta jest zvracia operacia dopadla vyborne setko super ale mom. neriesime co zo srdcom ale riesime co snou samotnou je dezorientovana nevie kde je mysli si ze je v obchode a tak podobne rozprava bludy je mimo totalne lekar nam povedal ze je to bezny jav ale ja si neviem predstavit co snou mam alebo co budeme robit ked ju v piatok pustia domov sak ona netusi preco a kde je vie kto sme vie kto je ona ale minutu rozprava normalne a 5 minut scestne vie mi niekto povedat ci je to normalne po tak tazkej operacii alebo co mam robit ci cakat ze to prejde ze sa to nejak da dokopy lebo lekar nam tvrdi ze je to ok u tak starych ludoch mate niekto take skusenosti ? s niecim takym mom je natom tak ze setko odmieta a nechce spolupracovat chape niekto takyto stav? lebo ja si ho neviem vysvetlit absolutne
Po operacii srdca ...
hm dik tak otom ma pred operaciou nikto neiformoval ... bo toto co sa snou deje je dost smutne
A naviac v takom veku môže byť už len samotná anestézia pre pacienta hodne nebezpečná a nie to ešte operácia srdca. No, veľa zdaru želám.
To co popisujes je problem typicky pre starych ludi, ked podstupia tazsiu dlhsie trvajucu operaciu ci su po uraze ci tazsej infekcii. Vestko co sa snou dialo pocas operacie aj kratko po nej je velka zataz pre organizmus a mozog a nezriedka vedie u starkych k stavom zmatenosti a dezorientacie. je mozne, ze ked pride domov, stav sa o nieco zlepsi. celkove vsak je to beh na dlhe trate a zlepsovanie moze trvat tyzdne, mesiace, pricom sa mozno po psychickej stranke uz nedostane uplne do stavu ako pred operaciou. Bude treba oslovit geriatra a tiez asi psychiatra a chce to z vasej strany strasne vela trpezlivosti. Nema zmysel sa s nou hadat ani ju presviedcat o tom, ze hovori nezmysly. Toto su veci, pre ktore sa vzdy potreba velkej operacie u starkych poriadne zvazuje.