Chcela by som začať chudnúť... teraz mám ako možnosť na šport doma len orbitrek bez tých pák podarilo sa vám na tom nejako schudnuť ? Tempo ste mali skôr take ríchlejšie a ľahšie alebo pomalšie a namahavejšie ? A stačí hodinka či dať viac? Lenže ja som ešte mesiac doma takže vstávam tak okolo Pol jedenactej tak mám jesť 5x denne či to stačí oveľa menej jesť v tomto prípade čo poradite? Nemam veľa pohybu doma sa len nudím teraz.Ked nastupim na vš tak planujem chodiť do fitka a pokracovat v chudnuti napr. hodinka na bežiacom páse alebo niečo vo fitku. Pretože chcem schudnuť celkovo 10/15kg . Tak čo poviete na ten orbitrek plus ta upravena obmedzena strava... je možnosť že do 1.10 dám dole aspon 5kg?
...
Orbitrek...chudnutie... poradte
ahoj, no schudnut sa da, pokial upravis jedalnicek a budes sa viac hybat, ale presne ako hovori Nela, tep by si nemala mat moc vysoky, mne to vychza na asi 127 uderov, aby som spalovala tuky. Ale 70% chudnutia tvori strava, takze treba dbat v provom rade na to, co kazdy den jeme. Ja som si dala spravit jedalnicek na mieru, co mi dost ulahcilo cele chudnutie, je to o potravinach vhodnych a nevhodnych pre teba, takze je to v podstate rada na cely zivot. Ja som sa o svete zdravia dozvedela cez kamosku, ale su aj na webe www.svet-zdravia.sk. tak drzim palce :)
orbitrek bez tých pák? to je ako čo? Nie náhodou stepper?
Samozrejme, že sa dá na ňom schudnúť. Čo sa týka tempa musíš si sledovať svoj tep, aby bol v optimálnom rozmedzí na chudnutí. Aký tep je to práve pre teba si môžeš ľahko vypočítať vzorec nájdeš na nete keď si napíšeš niečo v zmysle tep pri chudnutí..
Cvičiť bez záťaže, teda na najľahšom stupni a čo najdlhšie. Koľko vládzeš. Optimálne je hodinu a viac, ale zas ak nemáš super kondičku tak nieže si dáš prvý deň hodinu a pol napr. a druhý deň sa nepostavíš. Kľudne môžeš začať s 20 min a postupne to dvíhať.