Ahoj,
kedy sa oplatí mať šteňatá? Na zimu alebo leto? Nevieme sa rozhodnuť.
Kedy je lepšie mať vrh šteniat
ajajja
dakujem za zastanie. Máš uplnu pravdu a zdielame rovnake nazory.
Zato že nemožem mať alebo mi nedovolia psa z utulku som sebecká sviňa?! Hej??! Chodievam venčiť psikov do utulku! No čo, ešte stále som sebecká sviňa?? Stále?!
Hubujete tu, že ked chcem, aby moja fenka ma šteniatka som sebecká a lahostajná! Prečo by som mala byť?? Nedoprajete človeku radosti zo šteniatok!! Ked ste pri porode feny, tlačia sa milovníkom zvierat slzy do oči! Zázrak života!!!
Načo si ludia robia deti, ked su detske domovy zaplnene?! Privedte si róma do domu! Aky by ste mali pocit? Presne taký istý, ako moji rodicia, keby sme si vzali psa z utulku. Len mi tu pi.ujete aká som sebecká, ked si cudzieho psa, s roznymi chorobami nevezmem domov! Sebecký ludia su taký, čo maju srdce s kamena a vyhodia psíka na ulicu!" To je sebeckosť! My uprednostnujeme čistokrvné plemená s dobrým predpokladom!
A moja fenka papiere nemá, ale viem že je čistokrvná! Viete ako? Som odborník na toto plemeno (aj na nemecké ovčiaky, tak keby ste chceli hocjaku radu, napište mi na email nikenka@zoznam.sk )! Budem mat aj CHS! Rozprávam sa s chovatelmi a veterinármi! Za pár rokov ma čaká vysoká škola veterinárstva!
Ked vidím na ulici bežiaceho psa, dám mu vodu a žrádlo! Som stále sebecká? Vdaka! :)
Špeciálne odporúčam tento plagát, zahŕňa presne to, čo by som sem asi sama napísala papillony.webnode.sk
Pokiaľ niekto z rodiny zostáva cez leto doma, tak je jednoznačne lepšie leto a to z dôvodu, že šteniatka by mali byť pod dohľadom a potrebujú tiež veľa starostlivosti. Taktiež socializácia je vhodnejšia ak je vonku teplejšie, keďže mladé šteniatka sú ešte dosť citlivé na chlad.
Čo sa týka toho, že sučka by mala mať aspoň raz za život šteniatka, nie je to pravda, je to iba mýtus.
Určite veľmi odporúčam prečítať si túto tému: www.dogforum.sk
A tieto články a plagáty:
papillony.webnode.sk
Naja85, áno, ty si tu rozhodne najmúdrejšia, to som si už všimla. Mená veterinárov nebudem spomínať, ale jeden je z kliniky v TT a dvaja z BA. No ale rada si prečítam odkiaľ čerpáš TY - MEGA VETERINÁR - info, že sú to blbosti, lebo si evidentne vzdelanejšia a viac ovládaš " veterinu " ako dlhoroční lekári. Tak nás pouč.
A predstav si, že som nechcela psíka z útulku! To som ale sviňa necitlivá, že?? Chcela som psíka s dobrými predpokladmi a ako čo teraz?? Za to, že nejakí debili vyhodia psov som ja teraz tá zlá?? Môj psík má 1 000% starostlivosť, ľúbim ho a NIKDY by som ho nevyhodila!!!
A predsatv si, že som s chovateľom o tom hovorila. Dokonca mi sám ponúkol psíka zo svojho vrhu, ktorého predal niekomu inému. Psík je takisto s PP a takisto neuchovnený. Dotyčný ho chcel kúpiť presne ako ja - chcel psa s PP aby nepodporoval množiteľov, ale neplánoval s ním chodiť na výstavy. Takže mi je jasné, že šteniatka budú bez PP, čo ale nič nemení na tom, že je tam záruka povahy, zdravotného stavu, vzhľadu a pod. Sám chovateľ mi vravel, nech mu potom dám vedieť keď šteniatka budú ... má nejakých ľudí, čo by radi psíka s dobrým zdravotným stavom, ale papierový pes je pre nich príliš drahý. No čo? Chceš meno chovateľa???
Na taketo hluposti len toto:
veterinaruzinov.sk
www.psiadusa.sk
www.psysos.sk
Prosim vas, napiste mena tych veterinarov, ktori vyplodia take somariny, aby sa im inteligentbi ludia vyhli.
PS: ajajja, skus informovat chovatelku/chovatela, od ktoreho mas tu svoju fenu, o tom svojom zamere. Urcite sa potesi, ako "pomahas" tomuto plemenu.
Čo ste sa zbláznili?? Čo je na tom, že chce mať nikinika1 šteniatka od svojej fenky?! To hneď zákonite musí byť množiteľ??
Aj ja mám fenku yorka, je s PP ale nie je uchovnená a tiež plánujem že by mala šteniatka. A vôbec nie kvôli peniazom! V prvom rade kvôli tej rakovine ako tu bolo spomenuté - moja prvá fenka šteniatka nemala a mala rakovinu maternice. Nezávisle viac veterinárov mi potvrdilo, že keby bola mala šteniatka, tak je minimálna šanca, že by rakovinu mala. A v druhom rade preto, lebo proste chcem vidieť našu žabu ako psačiu maminu a chcem sa s ňou o tie šteniatka starať. A samozrejme vybrať slušných ľudí ku ktorým pôjdu.
Ale zdrb@ť tu niekoho, že chce šteniatka tak to už je sila! Za to, že sú ľudia, ktorí vyhodia psíkov na ulicu ... moje nervy, tu sa každá téma tak zvrtne až to bolí :(((
nikinka to o rakovine je mýtus ako veľa iných, to že sučka musí mať raz za život šteniatka nie je pravda, aj keď to mnoho ľudí tvrdí (aj veterinári), takže tu neohrozuješ vôbec jej život, skôr ju môžeš ohroziť prípadným pôrodom, predsa len je to malé plemeno
Los, k naplnaniu utulkuv prispievaju aj taki ludia ako nikinika1, ci si to uzna alebo nie.
nikinika1, das si svoju fenu a nakryvacieho psa vysetrit na vsetko, co sa bezne robi pri psoch s PP? lebo inak sa spravas nezodpovedne a ten, co si take stena kupi, hlupo.
Aj ja som svoju fenu kedysi davno chcela namnozit, aby sme sa mohli potesit steniatkami. Nastastie som nejako narazila na stranku Psia dusa a po urcitom case mi doplo, ze radsej pred dobro tych steniat nie. Pred tromi rokmi som hladala domov rozkosnemu cistobielemu steniatku krizenca spica s krasnymi ciernymi fliacikmi na brusku, ktoreho matku niekto vyhodil v zahradkarskej osade. Fenu sme tam nasli na prelome januara a februara, ked boli fakt hnusne mrazy(kto sa pamata, vie), vychudnutu. Nasli sme jej aj domov, lenze bola dost vychudnuta a ked postupne priberala, nikto si nevsimol, ze je v tom-mala len jedno stena. Po niekolkych tyzdnoch hladania(dostavala som "uzasne" telefonaty a emaily od "uzasnych" ludi) som tomu malemu krpcovi nasla, ako som si myslela, super rodinu, vzdialenu od mojho bydliska len 5 minut, ktora suhlasila aj s pred stretnutim, s podpisanim darovacej zmluvy s dost prisnymi podmienkami a vsetko vyzeralo proste super(este par dni po odovzdani stenata som si s nimi pisala emaily s tym, ze o dva tyzdne pojdem krpca skontrolovat). O 10 dni na to mi prisiel email, ze stena chcu vratit, lebo znicilo nabytok a je agresivne!Stena som samozrejme zobrala naspat. A len dufam, ze tak skoro(a najlepsie nikdy) nebudem musiet ziadnemu stenatu hladat domov. Stenata od svojej feny by som nikomu nedokazala dat, ani znamym, ani priatelom, ani rodine, lebo nikdy si nemozte byt isti, co sa s nim stane o rok, o dva a aky je ten clovek naozaj. Takze za mna ziadne mnozenie "cistokrvnych" psov bez PP a krizencov. Ak chcte chovat, nech sa paci, zriadte si chovnu stanicu s papierovymi psami a upevnujte ich vlastnosti, lebo o to by sa mal snazit pravy chovatel.