Mentálna bulímia, depresie, alkohol

Príspevok v téme: Mentálna bulímia, depresie, alkohol
princess24

Ahojte, z bulímie sa znažim dostať už 9 rokov, teraz som sa rozhodla ísť na lečenie, hlavne kvoli rodine a milujúcom partnerovi. Doteraz som s tým žila sama, nikto o tom nevedel, nič netušil. Rodina je z toho v šoku a snaží sa mi pomoct, takisto ako aj priatel-vzal ma k psychiatričke, beriem lieky a o pár dní idem na terapiu k psychologičke. Na liečenie pojdem cca o 2 týždne. Dalšim mojim problemom je že občas popíjam, tzn. max.2 krát týždenne, kvoli liekom by som nemala, lebo po alkohole mám strašné stavy, dokonca samovražedné myšlienky...Len sa toho mojho popijania neviem zbaviť. Som akoby vo večne začarovanom kruhu, nízke sebavedomie, strach z ludí, bludné hororové predstavy, večné depresie. Už som zacala čítať aj knihu od Louise Hayovej- Sila je vo vás- trochu mi to pomáha, pretože sa vždy snažím pozitívne naladiť, aj ked mi to velmi nejde... chcem zmeniť myslenie aj celý svoj život no je to pre mna ťazké. Mám pocit že som sama a už dalej nevládzem, potrebujem sa chytiť niečoho čo ma z toho kolotoča dostane...

princess24

priampeliska. Lieky mi pomahaju, no teraz mam ine a mam pocit ze je to so mnou teraz horsie. Akoby som bolla v jednom kuse bez nalady, nedokazem sa uprimne smiat, a medzi ludmi sa citim nesvoja, nervozna.Mam zo seba depresie, pribrala som asi 5kg a som z toho zufala... Dnes som vracala po dlhsejj dobe. Pred mesiacom som sa predavkovala AD, a supli ma na psychiatriu, bola som tam dva tyzdne. Tam som si uvedomila, ze musim zmenit svoje vnutro, urovnat si vsetko v hlave, a chcela by som aj prestat brat lieky. Inac, velmii mi pomaha, ked nieco tvorim, alebo citam, upratujem, alebo cvicim, vtedy mi je fajn, hlavne, ked som sama.

noBuli

ahoj princess,to co pises je to iste co som zazivala aj ja,pocas 7 rokov,konecne po roku mozem povedat ze som ako tak zo vsetkeho von,ale za tym bolo liecenie jedno za druhym,strasne vela pevnej vole.musis hlavne chciet.ta knizka je skvela,mne z nej zvykne citat moja psychologicka.ak sa nehanbis tak vyhladaj psychologicku,skusaj ktora ti najviac vyhovuje.kamaratky ti v tomto nepomozu len odbornici a ludia co tym presli.skus tu chut na alkohol premenit na ine,upratuj,tancuj najdi si nejaky konicek.alkohol vsetko zhorsuje.bohuzial je doba ked sa bez alkoholu ludia uz ani nebavia.liecenie ti pomoze ale dva tyzdne je velmi malo

Pampeliska1

Jsem na tom podobně.
Bohužel, nevypadá, že by z toho vedla cesta ven.
Když beru AD, jakž takž to jde, chvíli.
Pomáhají Ti léky?
Mně knihy od Luis Hay nepomáhají, ani jiné podobné, mám jich doma za ty roky...moc.
Připadá mi, že tam ta teorie je na hony vzdálená realitě. Žít to každý den je nad mé síly.

Se stoupající váhou stoupá deprese a nevidím řešení. :-(

princess24

nikiguest Ďakujem za podporu, vážim si to, pracujem na sebe a každým dňom to začína byť lepšie... aspoň mám taký pocit :) verím že sa z toho dostanem ;)

nikiguest

P.S.: Najlepsi krok, ktory si urobila bolo zacat s tym nieco robit. Poradit sa s odbornikmi. Pomaha tiez medikacia, takze sa neboj liekov. Vela o tom citaj, diskutuj vo forach a citaj si skusenosti ludi, ktory trpia tym istym, ako ty a odporucam skor zahranicne fora. Mne osobne to velmi pomohlo, liecim sa z depresie, beriem lieky, citam a snazim sa v sebe najst tu skrytu silu. Lebo ta v tebe urcite je. Takze este raz, drzim palce :)

nikiguest

Prepacte, ale toto su presne reakcie ludi, ktori ani nemaju potuchy o tom, co je to ochoriet na depresiu, resp. inu psychicku chorobu. Rady na styl, vaz si co mas, ini ludia su na tom ovela horsie, alebo, kazdy ma dobre a zle dni... Toto je nieco, cim cloveku trpiacemu na depresiu v ziadnom pripade nemozete pomoct, a navyse mu mozete este viac ublizit!!! Tak ked nemate fundovanu radu, s prepacenim - drzte jazyk za zubami.

princess24, pises, ze citas nejaku self-help knihu, ja som ich precitala tiez uz tony, na cas to sice pomoze, no podla mojho nazoru to nie je nieco, co dokaze realne cloveku pomoct v depresii, pripadne v inej psychickej chorobe (z vlastnej skusenosti). Momentalne som zacala citat od autora Chris Cantopher - Depressive Illness. Da sa to kupit aj ako Kindle e-book na Amazone. Odporucam to aj pre ludi, ktori poznaju niekoho s depresiou, pretoze dokaze blizsie popisat, ako sa takyto clovek skutocne citi, definuje depresiu a rozdiel medzi inymi "sezonnymi" psychickymi tazkostami.

Tiez celkom fajn kniha je od Dr. Steve Peters - The Chimp Paradox, kde je popisane, ako funguje ludsky mozog, no je to skor len take "vzdelavacie" citanie, nie konkretne na depresiu a pod. :)

To, ze ta rodina a priatel podporuju je super, no v ziadnom pripade to nie je cela vyhra. Takze drzim palce a je lepsie komentare na styl, aky si dostala ignorovat (aj ked viem, ze to je tazke), pretoze to nie su konstruktivne rady, ani nieco, co ta dostane z tvojej situacie. Je to skor ignorantstvo ludi, ktori su taki lenivi, ze si nedokazu precitat anilen definiciu psychickych ochoreni.

Vela sily :)

princess24

fruttia Partner je to najcennejsie co mozem mat pri sebe, len niekedy uvazujem ze ho necham, lebo sa kvoli mne velmi trapi a on si to nezasluzi. Snad to zvladnem, mozno mi pomoze aj to liecenie. Dakujem a dam ešte o sebe vedieť...

princess24

Máš pravdu, asi si to nevážim, lenže zbaviť sa depresií mi nepomáhajú už ani lieky. Som konzum, a príliš sa sebou zaoberám... čiže som velký sebec. Vážim si moju rozvrátenu rodinu, mojich rodicov ktori si ziju vlastne zivoty uz s inymi rodinami, vies tak preto sa niekedy citim akoby som rodicov uz ani nemala, ale aspon si volame. Dakujem za povzbudenie

[zruseny19]

suhlasim. nech ta nakopne to ze milujuci partner stoji pri tebe... drzime palce. dostat sa z kolotoca je priserne tazke, ale zvladnutelne. urcite daj o sebe vediet neskor..

???

chytit nieco co ta z toho kolotoca dostane? mas milujucu rodinu a priatela, co by za to dali ostatni, aby sa mohli na niekoho obratit... mas to najvzacnejsie, tak nebud obycajny ludsky konzum, ktory chce furt nieco viac a vaz si, ze mas to najcennejsie!!!