Neurogenna tetánia

Príspevok v téme: Neurogenna tetánia
Laurina

Ahojte, bola som na vyšetrení u neurologičky ohladom chrbtice, kam ma poslala moja obvodná, pretože som potrebovala do novej práce pečiatku, či mi nič nie je. (nemám s chrbticou nijake vážne ťažkosti - len lahká skolioza a občasne bolesti).

Neurologička mi po vyšetrení uviedla do papierov, bolo tam niečo v tom zmysle : že jej subjektivny pohlad - že si mysli, že možem mať k tomu sklon.

bovdna sa tomu potom čudovala, ked to čitala..že z čoho to mohla vydedukovať, že len z jedneho vyšetrenia..a povedala mi ,že si nemám z toho nič robiť..lebo si to ešte začnem domýšlať..a začnem to fakt mať..

sa chcem opýtať teda..nemám nijake ťažkosti ohladom toho..len som nejaka precitlivena..často ma všetk orozruší boli ma často hlava..a ked s hadam velmi..tak sa mi niekedy zle dycha a velmi mi bije srdce a tak ma ,,vnutorne trasie,,...

Je to to??? vraj to má ine priznaky...mohlo sa jej to zdrať preto, že ked mi prechádzala tou ihličkou po tele, tak som sa velmi ,,cukala,, pretože ma to horzne šteklilo??? aleo možem mať fakt na to nábeh, alebo dokonca tu tetaniu mať????(ale ak ovravim..obvodna to vylučila, čudovala sa)..

dakujem.

Laurina

RNG - no a to vlastne sa chcme opýtať, že aké pottraviny mám jesť, aby som ziskala tieto látky??

Nerada by som hned tieto doplnky, chcem to získať stravou..ale no neviem čo mám jesť..aby som to získala..to D3 a K2..proste to na tu nerogennu tetaniu...

Dakujem

Laurina

a čo je to IU??? si pisal 5000IU.

negrgávam, enmám s tým problemy...zaha ma pali občas..ak si mal na mysli to...normálne zo stravy nemožem ziskať tie minerali???

musim mať tieto doplnky???

RNG

Ak mas propblemy s malo kyselinami(tj mas paly a grganie) , mozno potrebujes ine doplnky mineralov, kde su mineraly viazane na aminokyseliny/amino acid chelates,alebo citraty lactaty a maleaty, a teda sa vstrebavaju a zabuduju lepsie ako MCHA(hydroxyapatite) alebo kyslicniky/oxidy a karbonaty.

RNG

D3 a K-2 dostanes v kapsulkach ako doplnky, Na D-3 odporucam brat nejaky cas aspon 5000 IU a na K-2, najma forma MK7 odporucam minimalne 100 mikrogramov. Pozri napr na iherb.com odkial si mnohi zo Slovenska dnes objednavaju, lebo maju prijatelne postovne a su ochotni posielat aj na Slovensko.
Dobru mineralovu zmes tam dostanes napr vyrobok firmy NOW Foods Full spectrum minerals, alebo Now Foods, Bone Strength, kde je aj trochu spominanych vitaminovc, ale zdaleka nie dost, tj treba si ich osobitne priobjednat.

Laurina

Ďakujem. Chcela by som sa teda opýtať ,,RNG" - čo mám jesť, aby som získala tieto vitamíny a minerály, čo tu opisuješ???

D-3 a K-2

v živote som o nich nepočula, len o normálnom D-čku, ale o K..nie.

RNG

Na testoch a menach nezalezi, tetania je z nedostatku mineralov alebo CO2, co su vodice nervovych signalov, elektrickych v nervoch. A to sa da napravit zmen ou diety, napravenim travenia a absorbcie, zlepsenim hormonalnych hladin na zlepsenie hospodfarenia s mineralmi, alebo proste doplnenim prislusnych mineralov a vitaminov D-3 a K-2 potrebnych na absorbciu a zabudovanie mineralov.
Teoretizovanie a vysetrovanie, diagnozovanie ani davanie latinskych a greeckych mien roznycyh diagnoz tomu nepomaha, ani chemicke neprirodzene lieky.
Telo potrebuje svoje a nepracuje dobre, ked to nedostane.
A ziadne umele neprirodzene chemikalie telo nepotrebuje pre svoj normalny beh.

pampeliška

Laurina, k podozreniu na neurogénnu tetániu môže lekára viesť prítomnosť Chvostekovho fenoménu (zisťuje sa poklepom lícneho nervu), prípadne tiež veľmi jednoduchým Trousseaovým provokačným testom (tlakom paže manžetou tlakomera) Pri bežnom neurologickom vyšetrení sa určite zisťuje minimálne Chvostek, takže zrejme na základe toho lekárka uviedla ako možnú diagnózu neurogénnu tetániu.