500 eur na chodníku - čo teraz?

Príspevok v téme: 500 eur na chodníku - čo teraz?
Karoli

Ako to je, ked sa nájde na chodníku alebo takto ,,von,, napr. 500 eur,??? čo keby som ich našiel na luke??? nemožem si ich nechať???a ako budu vedieť, že som ich vzal stade práve ja??

A od kolko penazi sa nesmu brať?? má to nejaký limit???

ono totiž kamarat vraj našiel a dokonca 2-x peniaze, raz 20eur, a potom 50. jedny dakde na chodniku večer pred kaviarnou ..a druhe neviem...

zaujíma ma to ,preto sa pýtam. dikes

Maoam

cojaviem, to zavisi od situacie, ked vidim, ze niekomu predo mnou vypadne penazenka, alebo hocico (kluce, atd), tak je jasne, ze zodvihnem, pobezim za nim, zavolam a dam mu to (toto sa mi stalo uz velakrat), to by urobil snad kazdy normalny clovek

ked najdes penazenku s prachmi a kartami, nedajboze dokladmi, podla ktorych sa da zistit identita cloveka + adresa, je jasne, ze mu to treba dorucit, myslim, ze to by tiez urobil kazdy normalny clovek

za predpokladu, ze najdes bankovku na ulici, siroko-daleko nikoho niet, je to ina situacia - myslim, ze tych 20e alebo 50e by si kazdy normalny clovek ponechal a potesil sa tomu, ako mu padli z neba ;-)

nasiel si 500e? kks, fiha, super darcek zhora :DD

mameluk

Ale choď. Podakuj panubohu a strc do vrecka. Alebo si tam postav stan a cakaj kým neuvidis zufalca čo to hľadá. Policajti by si tie peniaze nechali. Bola aj taka reportáž, skúšali policajtov čo spravia s najdenou peňaženkou s dokladmi. Niektorí to proste nezaevidovali a ukradli.

Karoli

NO ved toto! lenže vraj je to krádež...videl som davnejšie v spravach..že to sa nahlasuje či čo..ked dakto strati- tak nahlasi..a potom neviem podla čoho..ale ta možu chytiť..ak ich máš.

0vecka

normalny clovek si to necha... jedine ze by vedel komu by mohli patrit a bol by to niekto komu by tie peniaze chybali...