dobry den ... Vyse roka mi silno praska v oboch usiach pri prehĺtaní, nenasiel som pricinu, vysetrenia v pohode. Co by som mohol vyskúsať z alternatívy? dakujem za rady
Pre RNG: Uši - praskanie
Nepoznam. Ale betahisdtin adresuje len symptom na Menierovu chorobu, nie pricinu, tj mikroby co,ho sposobuju.
Tj to nie je riesenie problemu, len potlacenie prejavu, docasne a s hromadou moznych skodlivych bocnych ucinkov
en.wikipedia.org
Ked potlacis pricinu, telo sa vie regenerovat.
RNG: poznas alternativu na betahistin?
Uprimne povedane, musel som si to pozriet, lebo nic take sp,m predty nepocul. Poruchy sluchu z hluku casto odidu sami, telo sa zregeneruje
Viac na
en.wikipedia.org
kde odporucaju liecenieaplikaciou sirokospektralneho hluku, tj nejak roznymi frekvenciami desenzitizuju vnimanie hluku. Tu je viac okolo toho, a uvadzaju dopvody nielen explozie a poskodenie silnym hlukom ale aj rozne ine priciny
www.hyperacusis.org
Samozrejme ked bol dovod iny, tak treba najprv povodnu pricinu odstranit, tj najma infekcie stredneho ucha a rozne tzv"autoimunne", tj zatial lekarmi nezistene, z akych pricin, ale osobne, a aj mnohi lekari odchadzaju z nazoru, ze je to len chyba tela bezdovodne napadajuceho samo seba. a ze sa tym musia bit mikrobialne priciny, pripadne kombinacie s roznym zamorenim.Najvac su podozrievane samozrejme tie, ktore je velmi tazko diagnozovat, tj mykoplazmy, L-formy a v tele vzdy pritomne virusy a ich kombinacie.
rng, co odporucas na hyperakuziu, tj extremne vnimanie beznych zvukov?
Nuz je pravda, ze povascsine sa to nevie obnovit podla lekarov, ale podla latinskeho:dum spiro, spero" tj pokial dycham dufam sa objavil napr produkt, kde tvrdia ze vie ciastocne opravit znicenen nervy
thehearingfix.com
Osobne ho samozrejme neodporucam, lebo som isiel len podla reklamy vyrobcu, co moze byt aj totalna loz, ale spomina 29 lekarskych vyskumov, tj nemozno to uplne ignorovat.
presne, poskodenie hlukom, u cicavcov vratane cloveka vraj vlasky vo vnut. uchu odumru a uz sa nezregeneruju, podla lekarov je piskanie do konca zivota :-(((
Pod akustickou traumou myslis poskodenie hlukom? Nuz zialbohu na to nepoznam nic extra ucinne, len dobru vyzivu a dufat, ze to telo nejak samo regeneruje a vyhoji.
@RNG ok, este sa opytam jednu vec ohladom mojho kamosa, ma tinnitus, ale dovodom je akusticka trauma /poskod. vnut. ucha/ uz to ma asi 5 mesiacov, co sa da na to pouzit?
Obvykle je praskanie vec stvrdnuteho usneho mazu. Vlazne oleje to vedia rozpustit, a ked to nestaci, nechaj si usnemu preplachnut usi. Pozor na to, aby to nerobil prilis nasilne.
Ak je to vnutorna zalezitost,tj v strednom uchu, pouzivaj odhlienovac NAC a carvacrol z oreganoveho oleja. To, podobne ako tinitus a vestibularny syndrom moze trvat dlhsie odstranit.
Obcas na to treba brat aj antiviralne,co inac odporucam dnes kazdemu, lebo casto je to zo zapchatia Eustachovej trubice viralnymi zapalmi. Taki ludia maju casto zaroven syndrom sucheho oka, kde viralne zapaly tak isto zuzia slzne kanaliky a oko nie je spravne cistene a osetrovane slzami Priznak su svrbiace oci, zahmlene videnie a ziadne karpy(vysusene slzy) rano v ociach.