Použitý kondóm, meškajúca menštruácia, negatívny test

TinaM

Samozrejme, ze je prirodzene, ze mas obavy, to je uplne bezne. Ale neodkladaj to zbytocne.
A mala rada pred vysetrenim-sono sa nerobi tak, ako pocas tehotenstva-cez brusko. Ale z vnutra, do posvy ti da sondu a snima sono.To len upozornujem, lebo mna to celkom sokovalo, ked mi povedal, ze mi urobi sono a nakoniec do mna nieco strcili-tak aby si sa nezlakla. Ale vobec to neboli.

Carie

No ak si to furt nedostala bude dobre ked tam zajdes. Najskor asi nie si v tom, ale na 100% sa to vediet neda, lebo ani testy nie su 100%-ne. On ta vysetri aj klasicky, priprav sa na to, ze ti tam strci ruku, samozrejme v rukaviciach a bude skusat ci nemas zvacsenu maternicu. Mozno ta bude pozerat aj ultrazvukom, ale to neviem od kolkeho tyzdna sa to vysetruje a ci to teraz uz ma nejaky vyznam. A zrejme ti povie, ze mas dojst na krv, z krvi sa to da presne zistit. Mozno ti pichne tu vyvolavacku, ta ak si tehotna neublizi, ak nie si, privola menzes.

Carie

No to je zvyk. Podla mna je normalne, ze sa bojis ci hanbis pred cudzim clovekom ukazovat. Ja som sa sprvoti tiez hanbila. Ale ja som bola prvy krat u gynekologa ked som mala asi 13, mozno aj menej. Mala som vytok, tak ma tam vzala mama. A co bolo v tu chvilu pre mna najhorsie, bol to chlap. Tak hrozne som sa bala, ze som zabudla ako sa volam a nakoniec som vyskocila na kozu v gatkach. A on sa ma spytal, ci mi tam ma urobit dieru. Tie prve vysetrenia sa niesli v takomto duchu, potom som si zvykla. Neskor na strednej som mala gynekologocku zenu, po skole som zase presla k muzovi. A to uz som neriesila.

moznotehu

zo stránky všeob. zdravotnej poistovne: "Na preventívnu prehliadku má nárok každá žena jedenkrát počas kalendárneho roka po dovŕšení 18. roku života alebo od prvého tehotenstva."
- možno už mala byť minimálne jedna prehliadka za mnou, veď možno aj bude teraz. Až doteraz som nevidela žiaden dôvod, prečo tam ísť... už ho mám.

Vážne je také hrozné, že mi je nepríjemná prvá prehliadka cudzím človekom? Podľa mňa je to úplne pochopiteľné. Väčšina má z toho obavy (si myslím) a nie, bolesti sa nebojím, o to nejde. Je mi jasné, že lekári takých ľudí vidia denno-denne, ale tu nejde o lekára, ale o mňa. Nie o jeho pocity zo mňa, ale o moje z vyšetrenia. Keby viem, že si idem len pokecať a spraví mi sono, tak nie je problém z mojej strany.

Pôjdem tam čo najskôr.

Nedostala som ešte. Test som si zopakovala zase po týždni a nič - negatívny.

Carie

Na preventivne prehliadky treba chodit kazdy rok. Ja chodim pravidelne, v januari mi lekar zistil cystu na vajecniku. Spravil mi vysetrenie krvi a kedze som mala zvysene onkomarkery, mala som podozrenie na rakovinu a tak ma poslal do nemocnice nech ma operuju. Operovali ma laparoskopicky, ale musela som predtym podpisat papier, ze ak by tam nieco zle nasli, tak suhlasim s tym, ze ma odoperuju normalne rezom. Lekar mi narovinu povedal, ze to moze byt rakovina. Isla som pod noz a nastastie to bola naozaj len cysta, rakovina sa nepotvrdila. Ale ide o to, ze kebyze to je nieco vazne, tak to zachytia hned na zaciatku. Rakovina neboli, aspon kym nie je v poslednom stadiu. A to je uz nevyliecitelne. Ak chodis k zubarovi, tak skutocne ta nic hroznejsie necaka. Panna uz nie si, takze bolet ta to vysetrenie nebude. A ak sa hanbis tak si mozes vybrat zenu. Casom si zvyknes, ze ti lekari vidia takych ako ty denne niekolko a skutocne nie su zvedavi prave na teba.

TinaM

Ja len nerozumiem tomu, ze niekto je zrely na pohlavny zivot, dokonca na dieta...ale boji sa ist k lekarke a odklada to- to je nezodpovedne. Ospravedlnujem sa, vcera som nemala dobry den, nenapisala som to najjemnejsie, ale za vyznamom si stojim. Minimalne jedna preventivna prehliadka uz mala byt davno za tebou.

Iba Katka

Podľa mňa to nič nebude ;) Ale zašla by som za gynekologom a on uzná za vhodné, či pichnúť vyvolávačku alebo radšej ešte počkať, alebo povie, že si tehotná.

Ja testy kupujem pravidelne, mám pernamentne meškajúcu menštruáciu a tentokrát meškala nejak dlho :D