Zapal?

Príspevok v téme: Zapal?
Elleonor

dobrý deň, už pár dní ma trápia bolesti v pobrušku.. sú to také tlaky, prvé dni som pociťovala aj také "škvŕkanie".. pociťujem aj pichanie v okolí vaječníkov.. je to už na nevydržanie.. na internete som si o tom čítala a pravdepodobne mám príznaky na zápal vaječníkov.. dočítala som sa, že z toho môže byť aj horúčka a včera som mala trošku zvýšenú teplotu.. a aby som nezabudla tak mám aj väčšie množstvo výtoku ako inokedy.. menštruácia mi tento mesiac mešká 2 dni, ale mám ju nepravidelnú, nikdy to nieje na deň presne, niekedy mešká 1 deň a niekedy aj 5-6 dní. Tehotná by som nemala byť, s priateľom sme mali posledný sex pred týždňom a bol chránený a prerušovaný.. pri gynekológovi som ešte nebola, preto sa bojím.. a chcem sa najprv poradiť tu. Môže zo zápalu meškať menštruácia? Máte s týmto niekto skúsenosti? Veľmi sa bojím..

TinaM

Opytam sa takto- na sexualny zivot si zrela a na navstevu gynekologa sa necitis? Zvaz to. Keby si aj nemala problemy, uz davno si mala byt minimalne na preventivnej prehliadke, neviem, na co cakas.

RNG

Na zapaly su protizapalove, napr curcumin s bioperinom, pupalkovy olej/GLA, boswelin, dumbier a hromady enzymov.
Ale za zapalom moze byt nielen bezne zamorenie, ale aj aktivna mikrobilalna cinnost. Casto pri tom pomoze pouzivat cukor L-manose, 2 gramu kazde 3 hodiny, ktory rozne mikroby odhakne zo sliznic a splachnu sa.
Alebo pouzivanie roznych antimikrobialnych, ako roztok GSE najma na bakterie, carvacrol z oreganoveho oleja najma na kvasne a hnilobne/plesnove infekcie, extrakt z olivovych listov(oloeuropein, 3 x 300 mg) na viralne alebo velmi silny antiviralny chaparal(2 x 1 gram).
Mnohi odporucaju na urinarnwe a crevne infekcia aj berberine(2 x 500 mg) , ale zialbohu len vo forme brusnic, ktore obsahuju berberinu primalo na seriozny ucinok, leda ze by si ich jedol 100 gramov denne.

Elleonor

tak u gynekológa som ešte nebola ale veľmi to zvažujem. Bolesti už ani nemám, ale mám v podbrušku také napätie a "škvŕkanie".. menštruácia stále nedošla a pobolievajú ma kríže.. som zúfalá.

2bodka

hm, moze to byt zapal, moze to byt cysta, moznosti je vela, ale bez vysetrenia mozme len odhadovat.. Cakat dva mesiace len tak je risk, lebo nevies, co sa vnutri deje. Takze sup ku gynekologovi na kontrolu :)

Elleonor

Ono tie bolesti som pociťovala aj cca posledné 2-3 mesiace, ale vždy to prešlo, tak som to zanedbávala.. mala som aj bolesti krížov, stále som niekde prechladla.. a vracia sa mi to.. a teraz je to o niečo horšie..

2bodka

Samozrejme, ze zo zapalu moze meskat menstruacia, ale pokial mas zapal vajecnikov, mala by si ho liecit a nie cakat. Takze cim skor navstiv gynekologa, nech ta poriadne vysetri.

Inak bolesti podburska su aj pri rannom stadiu tehotenstva :) ale snad to nie je tvoj pripad, kedze hovoris, ze si pri sexe davate pozor :)