Aky zivot mat?

Príspevok v téme: Aky zivot mat?
Brenda

mam 23 a neviem ako dalej....mam priatela,rodinu kamaratou a tak ale nieco mi nesedi a chcela by som t zmenit...chcela by som sa osamostatnit...a neviem ako na to...prv som si myslela ze sa odstahujeme s priatelom a este jednou dvojicou do bytu ale nic z toho nebude lebo ta dvojica to nema zrovna najlahsie...tak mi priatel navrhol aby som bola u naho lesie povedane u jeho podnajomnicky....ktora byva spoloícne s nim v byte...lenze ja by som sa citila blbo no neviem preco...platit by som radsej chcela za nas "spolocny" byt ako niekomu cudziemu ktory by tam bol s nami..neviem ako by ste to riesili vy?...dalsia vec je ze by som sa chcela mat dobre tak ako kazdy nomalny clovek ale neviem ako na to...mam jednu zlu vlastnost ze sa vsetkeho bojim a vzdy sa radsej stianem do uzadia..uz ma to ale takto nebavi lebo tak si nic v zivote "nevybudujem" a ludia ma uslapu...kazdy kto ma pozna mi povie ze je to vo mne a ze sa musim ja zmenit ak chce to je sice vsetko pekne ale ja som to skusala a aj tak na rad dosiel ten strach..:(

Sejla

a druhá vec, ak by došlo k tomu rozchodu, celkom reálne, ak má stály príjem, si môže nájsť iný podnájom - ak to neutiahne sama, tak si nájde spolubývajúcu. Taký je život, vždy sa môže stať niečo nečakané, ale potom treba improvizovať, nie byť až do svadby zavesená na krku rodičom

Sejla

prečo by to bolo blbé, je predsa normálne, že sa chce v 23 rokoch osamostatniť, to neznamená, že sa vzdáva svojej rodiny, tá tu bude vždy na to, aby ju podržala a ešte by ju mali v tom podporiť. Je dobré naučiť sa žiť samostatne, hospodáriť s peniazmi, starať sa sama o byt, stravu, aj to motivuje k dosahovaniu vyšších cielov v práci atd. A toto vôbec nebolo predmetom otázky, keď sa tak rozhodla, je svojprávna, asi vie prečo a asi pozná svojho priateľa a nepočíta s rozchodom. Pred svadbou by si mali odskúšať aj spoločné bývanie, lebo po svadbe a deťoch, s hypotékou na krku - vtedy už naozaj nebude cesty spať.

Sejla

mariejena preboha, čo je záväzné na podnájme, nevieš o čom hovoríš. Brenda: tak otvor noviny, zakrúžkujte spolu cenovo vyhovujúce inzeráty zo žiadanej lokality, obvolať, pokukať, vybrať si jeden z nich a môžeš sa sťahovať. Nič zložité. Ten druhý problém: takých tém je tu kopec, možno by si mohla niečo prečítať... Je to hlavne o sebavedomí, skúsenostiach, prostredí, zvyku. Možno by ti pomohol nejaký vzor. Sleduj ako sa správa niekto koho obdivuješ a vždy v kritickej situácií si povedz "čo by teraz asi robila ...(princezná fantagiró)" :D

mariejena

Koľko zarobis? Dokazes niečo ušetriť? Do spoločného bývania sa moc nehrn, bývanie v podnájme, rozidete sa a co ďalej? Priateľ si ťa chce vziať a mať s tebou deti? Je vhodný ako partner do života? Chces sa este baviť alebo sa chces uz usadit? Nechceš ist este študovať? Teraz nemáš záväzky, s nimi to bude 100x ťažšie.