Agresia psika

Príspevok v téme: Agresia psika
damianka

Psika (labradora) mi cca v jednom roku na prechadzke napadli dva psy a odvtedy ostal agresivny voci druhym psom. Dovtedy bolo vsetko v poriadku. Teraz ma tri roky. Rada by som s nim chodila na prechadzky, ale bojim sa tej reakcie pri strete s inymi psami, hlavne tulavymi. Da sa ho opat nejako ´´zaclenit´´ medzi ostatnych psov???

Lucia3110

Damianka

mam poddobny problem s trojrocnou nemeckou dogou akurat ze u mojej to nie je obranny ale vyslovene utocny postoj, pritom tomu nechapem, od malicka bola v kontakte so psami, socializovana, inak poslusna na slovo akurat so psami je problem..znesie len svojich vyvolenych kamosov..tiez uvazujem nad odbornikom, nikdy nie je neskoro, pes sa uci cely zivot

Naja85

To skracovanie vzdialenosti moze byt aj za par dni, vsetko by zaviselo od spravania toho tvojho. Proste ho treba uistit, ze nie vsetko a vsetci mu len ublizia.:)

Naja85

priklanam sa k Veronike a Derii-a naozaj, cim skor, tym lepsie. S problemami neotalat, lebo oni nezmyznu, ale sa skor prehlbia(vlastna skusenost). Treba pohladat cloveka, ktory bude naozaj nieco o psoch vediet, a nejakeho psa pohodaka. Inak neskusila si toho svojho viest na voditku spolu s inym psom(tiez na voditku) rovnakym smerom a v takej vzdialenosti od seba, aby nemal ani jeden z nich potrebu byt agresivny(aj 50 metrov, ak to bude dobre:)). ten druhy pes by mal byt nejaky pohodak, ktory nebude mat potrebu nic riesit. a pomaly, ked bude samozrejme vsetko v pohode, vzdialenost medzi nimi skracovat.

lost

pes sa stal obetou dalsich obeti..

vdaka retardovanym ludom co nemaju ani paru o tom, ako zaobchadzat so psom..

treba im to minimalne pekne splachnut do ksichtu, aby sa im ako-tak pokazil den.

a opakovane samozrejme..

~~~~~~~~~~~~~~~~

Jessi_1111
~~~ specialne pre ~~~
Jessi_1111

cize nic nerobenie a neriesenie situacie je OK ?
a psa navzdy drzat od socialneho kontaktu?

Deria

psika by som zverila do odbornych ruk. nemyslim, ze to zvladnes sama. a cim prv, tym lepsie, inak bude mat cely zivot stres nielen pes ale aj ty, takze to za to stoji.

Jessi_1111

Dobrý deň.

Psík by nezareagoval dobre, ale mohla by sa agresivita ešte zvýšiť. Takže neodporúčam.

Dovidenia.

Veronika_27

Ahoj, Damianka,
už som sa s týmto stretla, že fenka bola napadnutá 3x cudzími fenami a odvtedy je agresívna bez dôvodu na ostatné feny = obranný postoj.
Bud sa svojmu psíkovi prispôsobíš a nebudeš ho nútiť na prechádzke do kontaktu s druhými psíkmi, kedže má zlé skúsenosti (pohyb tak či tak potrebuje), alebo si zvolíš náročnejšiu cestu a budeš sa ho snažiť postupne opäť navykať na blízkosť druhých psov, to však bude potrebovať pevnú ruku a autoritu vodiacej osoby. Budeš sa musieť naučiť ukázať svojmu psovi, že ty si pán, že ty vyriešiš danú situáciu a on zasahovať nemusí. Odporúčam ozvať sa nejakému cvičiteľovi z okolia :) veľa šťastia.