zdravim vas. chcel by som sa opytat, ci je potrebne pri navseve urologa priniest so sebou zdravotnu kartu od obvodneho lekara ?
Navsteva urologa...
Zdravotná dokumentácia, nazývaná zdravotná karta, nie je majetkom lekára, zdravotníckeho zariadenia ani pacienta. Koho je potom majetkom???
P.S. chlapec tu riesil nejaky zdravotny problem, na to trebalo odpovedat, ak si uz chcel/a byt uzitocna a nie riesit tu nepodstatne veci.
NO JASNE, hlboko sa Ti ako na slovo vzatej odbornicke na tuto problematiku ospravedlnujem. Skus mi o tom troska porozpravat z tvojho laickeho pohladu. Len tak medzi nami, mam takmer vystudovanu medicinu a este som nezazil, aby do odbornej ambulancie prisiel pacient s celou kartou. Urolog si moc vysetri sam a ordinuje odbery a paraklinicke vysetrenia podla potreby. Mnohe vysetrenia ani obvodny lekar pacientovi nerobi, lebo ich nevie spravne interpretovat. Ak ma chlapec problem s mykozou pravdepodobne ho odoslu k dermatovenerolovi a ten moze odobrat vzorku koze na vysetrenie a neviem na co by mu bola cela zdravotna dokumnetacia???
K mojmu urologovi netreba priniest absolutne nic iba moc a to ho bud donesies so sebou,alebo sa vycuras u nich na wc.
Giuseppe, to kde si pocul taku blbost? Lekar potrebuje vidiet lekarske zaznamy kvoli tomu, aby zistil, akymi ochoreniami pacient trpi a ake lieky uziva. Navyse karta nie je majetkom zdravotnej poistovne, ale zdravotneho zariadenia:-D, ale ty v tom zrejme rozdiel nevidis :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Zdravotna karta je majetkom zdr. poistovne a do ruk pacienta sa nevydava! Prakticky lekar vyda pacientovi maximalne vymenny listok.
skor mam problem s mykozou najskor, z toho sa mi urobili biele skvrny (vitiligo) si myslim... mozno bude vhodnejsia navsteva kozneho lekara.
Ano treba doniesť kartu a inak neviem aký máš problém, ale je veľmi pravdepodobné že ťa pošlú k obvodnému nech ti vyšetrí moč a ty len donesieš výsledky. Aspoň u nás to tak robia, lebo v nemocnici na pacienta nemajú čas :) .. takže ak máš nejaký problém s močením a podobné veci keď si pôjdeš po kartu spýtala by som sa byť tebou obvodnej na toto, aby si zbytočne nebehal hore dole