Aknenormin / Roaccutane

Malka2222

Ahojte, trpím akné už asi cca 3,4 roky nemala som veľa akné ale od min.roka v septembri sa mi vyhadzujú čim ďalej tým viac, moja kožná mi dávala najprv gély na tvár, tabletky - antibiotika, ale nejako to nepomáha, a bola som pri nej včera a mi povedala že by mi napísala Roaccutane...ale keď čítam že aké sú vedľajšie účinky tak sa bojím :( a neviem čo mám robiť...a neviem čo je lepšie či Aknenormin alebo Roaccutane ..poraďte mi prosim :)

mary_m

Monii, ospravedlňujem sa, nevšimla som si, že ste pridali ešte jeden príspevok na túto tému, že je od vás. Na svojom názore trvám, no v takomto prípade sa vás netýka. Často sa stretávam s názormi, že kto má akné, hádam ani nevie, čo je to mydlo, preto som na váš prvý príspevok reagovala prehnane a zbytok preletela pohľadom. Jednoducho ma to v prvom momente nahnevalo.

mary_m

S akné sa trápim od skorého veku(10). Prečítala som si celú diskusiu a niektorými názormi som bola celkom vyvedená z miery. Príspevok Monii: Nehnevajte sa, ale myslím, že vôbec neviete, čo znamená ťažká forma akné, keď máte na tvári ľudovo povedané "hrče" a už naozaj neviete, po ktorom prípravku siahnuť skôr. Verím, že každý jeden, čo takouto formou trpí, sa snaží zlepšenie dosiahnuť všemožnými prostriedkami. Vašim názorom, Monii, sa preto už radšej nebudem zaoberať. Čo sa týka Roaccutanu, brala som ho dvakrát. Po prvom raze sa mi akné vrátilo asi do roka, ale už v trochu miernejšej podobe. Hneď na to mi ho dermatologička nasadila znova a dosť dlho som mala s vyrážkami pokoj. Teraz sa to trochu zhoršilo, ale stále je to omnoho lepšie ako pred užívaním.
Samozrejme, na začiatku som bola vydesená z veľkého množstva vedľajších účinkov, no jediné, čo som spozorovala, boli suchšie pery a pokožka rúk. Užívala ho aj moja mama a u nej tak tiež nič. Nikdy som nemala pleť takú čistú ako počas liečby Roaccutanom. Zmizli mi aj čierne bodky na nose, pleť bola akási hladšia. Doktorka však vyžadovala pravidelné krvné testy, predsa len Roaccutane netreba brať na ľahkú váhu, no mne rozhodne pomohol.

wtwt

A ešte by som dodala, že fľaky po akné zatiaľ pretrvávajú a nemiznú ani neblednú vôbec skôr sa mo zdajú ešte viditeľnejšie. Doplácam necelé 2 € mesačne.

wtwt

Beriem Aknenormin(40mg/den) dva mesiace. zatiaľ:
Plusy: pleť sa už slušne odmastila, vlasy su riadne fajn a menej sa mastia,úbytok čiernych bodiek na minimum, stratila sa mi tzv. krupica z čela a spánkov, pleť je celkovo hladšia a akné sa mi robí už len minimálne, pomerne rýchlo potom mizne.

Nežiadúce účinky: suché pery,červená tvár, tvár sa jemne šúpe a trochu aj uši .

Inak fajn :)

rene1337

Pises spravne Liek Roaccutane je indikovaný na terapiu ťažkých foriem akné (najmä nodulo-cystické akné), ktoré sú rezistentné na predchádzajúcu liečbu.(antibiotiká)

Takze v skutocnosti to asi vitazok z vitaminu nebude.
Je to velmi agresivny liek. Nepocul som okolo neho ani jednu pozitivnu reakciu.Problem vyriesil docasne a ked ho konzument dojedol nastalo opat? tak co je to za liecbu ludia sa chcu zbavit akne ktore zacina v pubertalnom veku a trva do neurcita.
Neskor trpia depresiami. Moj nazor je urcite NIE. a ked ano vyhybat sa slnku a pit vela vody velmi vysusuje.

ebi77777777

rene
od antibiotikumu má roaccutane veľmi ďaleko, je to derivát vitamínu A, alebo sa mu hovorí isotretinoin, ale rozhodne to nie je antibiotikum
užívam ho práve

rene1337

je to velmi silne antibiotikum dava sa to naozaj v najnutnejsich pripadoch ked ma clovek az mega akne a jazvy.

Neodporucam. Odporucam liecit vnutorne nastudovat si stravu vhodnu na zlepsenie pokozky ist k alergologicke ci nie je alergia na nejakej potraviny imunitu posilnit b2 vitamin masticky na tvar su vyhodene peniaze nerovnovaha hormonou vtele cize puberta odvtedy vacsinou maju ludia problemy do starsieho veku z akne a su z toho na nervy.

Cistiacu vodu na tvar umyt vecer
Strava
Psychika Neprivolavat si to lebo to tiez robi vela nemysliet na to
Alergologicka
Imunologicka
A mozno je v tele nejaky zapal.

pekny den