Nové veci

Príspevok v téme: Nové veci
horalka

Pýtam sa skúsených maminiek, či treba nové veci vyvarat a dat aj prášok, myslím košielky, plienky osúšky, svetriky stačí oprat? Pri prvom nič neviem, chcem si pripravit skôr, lebo v júli sa budešm stahovat a posledný mesiac už chcem mat pokoj ,viem,že sa to nemá ale risknem to. somteraz v 24.tt. a pomaly si kupujem veci naraz by to bolo veľmi drahé a nemám po kom dedit, už mám dost veci kúpené ,len neviem čo sa ma vyvarat a čo prat, a tak isto plienky- stačí vo vode alebo aj prašok som v tom dost hlúpa,vidno,že okolo seba nemáme žiadné malé deti, no čo už aj tak dakujem a každá odpoved či rada je pre mňa prínos.Díki

syma

naozaj stačí preprať v práčke s práškom a avivážou určených pre dietky, hlavné (v prvých týždňoch) kôli pupčeku, je dobré plienky a aj vecičky poriadne vyžehliť, ja som dávala od druhého týždňa pampersku, na to klasickú plienku a poštolky, potom plienky vyvárať netreba :)))

eja

Ja som vyvarala iba plienky. Ostatne oblecenie som prala podla etikety a samostatne nie s pradlom ostatnych clenov rodiny. Pouzivala som detsky titan - vtedy este ariel kids na trhu nebol. Osvedcila sa mi aj lovela. Avivaz som pouzivala tiez.

maminka

Horalka,ja mam 10 mesacneho synceka,dodnes mu este niektore veci vyvaram,nie vsetky.prasok aj avivaz je velmy dolezity.ja pouzivam prasok:Ariel kids,a avivas Silan senzityv,ten biely.ked sa narodil tak som mu vyvarila uplne vsetko,ci to bola bavlna,sintetika atd.proste vsetko.aj ked na vysacke bolo ze to ma ist na 40,ja som to dala na predpieranie,vsetko som davala na 90 a na 1000otacok.ak je to kvalitnejsie oblecenie tak sa ti to nezrazi,ale ak je to nejake lacnejsie,napr.s trhu alebo od sikmookych tak sa ti to zrazi alebo rozpadne.prajem vam vela vela zdravia,a neboj sa zvladnes to,aj ja som prvorodicka ale zvladla som to,ale zo zaciatku to bolo taske.vela trpezlivosti,pevne nervi,a vela vela zdravia vam obom.

sára

Horalka už je to 10 rokov čo som aj ja takéto veci absolvovala.Ale viem, že plienky som dala na vývarku/iba plienky/.Ostatné vecičky som prala podľa etikety na odeve.Mala som všetko krásne čistučké a voňavučké pre bábetko.
Neboj zvládneš to! Aj ja som bola z toho takpovediac vyklepaná veď to bolo prvý krát a tiež som nič nevedela, nechcela som nič zanedbať a podceniť.
Držím palce.

Alternativa

Horalka, uzi si aj tuto pripravnu fazu, to najkrajsie minimalne na 50 rokov Ta vsak caka :D. Moj nazor na pranie novych veci: to, co pojde babatku na tielko, by malo byt z kvalitnej bavlny a urcite vyvarit. Mozno prasok netreba, ale to je drobnost. Dezinfekciu zabezpecis aj zehlenim. Vrchne svetriky podla druhu materialu per na vhodnu teplotu. Bavlnene som vyvarala. Ta zehlicka s vhodnou teplotou podla materialu je podla mna tiez dolezita.