syn sa 11.7.12 zamestnal,v zmluve má uvedené na dobu určitu 1 rok so skušobnou lehotou 3 mesiace,chce tam skoncit,pýtam sa či može dat výpoved zo dňa na deň?ešte ohladom II.pilieru je vstup pre ňho teraz povinný alebo dobrovolný? dakuje
Výpoved + II.pilier
jazmin, odpoved na tvoju otazku. Tvoje peniaze z 2. piliera vraj pouzije social. poistovna na svoje dlhy.
Keď už som v 2.pilieri dávno a rozhodnem sa vystúpiť, čo bude s tými peniazmi čo tam mám?
vdaka za odpoved.
Milli, peniaze sa vrátia do prvého piliera.
Ja mam tiez otazku. Ak vystupim z druheho piliera, prepadnu moje uspory, co su na nom, statu? Je to pravda? Nedostanem nic? Alebo len zisk? Alebo ani ten? Lebo by to to nebolo fer.
uzakonia, ze o starych sa budu starat len pribuzni, ak nebudes mat pribuznych, tak skoncis na ulici a ani pes po tebe nestekne. co myslite, preco mali kedysi ludia tolko deti, aby sa o nich mal kto postarat na stare kolena. teraz ma slusna rodina jedno dve deti, aby tie decka uzivili, tie vychovavame sposobom, ze sa o nich rodicia musia starat do 26, cim sa presvihne cas kedy sa maju postavit na vlastne nohy, ked konecne dostuduju, tak pracu zozenu velmi tazko, tak ich dalej viacmenej zivia rodicia+stat. nic neusetria, deti sa ale pritrafia, tak horko tazko uzivia vlastnu rodinu, a kde by este ostali peniaze na starych? pripravte sa na krutu starobu bez zdravotnej opatery, pretoze nebudete mat na priplacanie tzv. nadstandardneho poistenia, z dochodku nezaplatite ani najom ani domov dochodcov, budete jest suche rozky a ked umriete, deti sa budu hadat kto to zaplati. myslite ze to bude niekoho trapit?
statny dochodkovy system padne, lebo neustale predlzuju dochodkovy vek, lebo robit nema kto. a to co je v druhom pilieri bud rozkradnu dochodkove spolocnosti alebo to znarodni zas stat. sporte si sami, na stat sa spoliehat nema zmysel. a dochodku sa vacsina ani nedozije, lebo uz teraz je to 62 rokov, predlzia to na 65, o cosi neskor urcite na 70 a to ti ludia budu taki zodrati, ze robit nepojdu a budu zit zo socialnych davok, ktore budu coraz nizsie, lebo statu klesa produktivita a zvysuju sa socialne naklady+ ceny celosvetovo stupaju.
a okrem toho, podla stareho zakona, aj ked bol II. pilier povinny, mohol do dvoch rokov z neho vystupit.
na poslednej parlamentnej schodzi bol schvaleny zakon o II. pilieri, ze nie je povinny. treba si zistit, ci uz nadobudol platnost.