je mi casto zle , vela nejem (maso skoro vobec ) pijem vela energetakov aj ked nechcem aj tak si stále kupim , vela sportujem ,ale necitim sa dobre som slaby mavam uzkost som nervozny (nemyslim tym ze mám nervy ) neviem spat
nieco nieje somnou v poriadku
Je mi zle
Magy, súhlasím.
Tie uzkosti a nervozitu mas z tych energetických napojov. prestan to pit. Uzkostne stavy vyvolavaju aj kofola a coca cola. niekedy čokoláda u mna vyvoláva unavu.
Napis, co si jedol za posledny tyzden, rano, naobed, vecer, 7 dni. Aj kolko pijes a coho.
A potom napis, co tak zvyknes celkovo jedavat posledne mesiace.
A kedy to zacalo, stalo sa nieco konkretne?
Nepresiel si nejakym stresom, alebo neprijemnymi emocionalnymi zalezitostami?
istotne - vo svojom prispevku nedefinujes AKE energetaky pijes. su totiz dva druhy.
energy drinky (taurinove) - ktore vsak skutocnu energiu neobsahuju a s pomocou chemie (taurin, kofein, guarana a dalsie latky) ti len pomahaju citit sa sviezejsie, pomahaju efektivnejsie spalovat energiu zo zasob, ktore mas v tele, podporuju kardiovaskularne funkcie pri zvysenej namahe... v skratke - vybudia telo k vyssej aktivite. ich vedlajsi efekt, najme ak ich pijes prilis casto je, ze dochadza k porucham spanku, nervozite, unave... to by sedelo k tvojmu popisu symptomov.
potom su este tie ozajstne energeticke napoje (proteinove), ktore ti dodaju do tela rychlu aj stavebnu energiu (podla typu napoja), obsahuju zmes uhlohydratov, proteiny, pripadne kreatin atd. teda to, co potrebuje telo pri zvysenej telesnej namahe a prip. pri budovani svalstva. piju ich napr. bodybuilderi.
kazdopadne, tie napoje ti NENAHRADIA prijem plnohodnotnych zivin, tukov a vsetkeho, co telo potrebuje na rast.
V prvom rade sa musis poriadne najest! Energeticke napoje (akekolvek) su ako DOPLNOK vyzivy, nemozes nimi vyzivu nahradit!
Maso ta nutit jest nebudem, ale o to by si viac mal jest vajcia, syry, tvaroh, mliecne vyrobky, jogurty (smotanove, nie tie 0.1% tuku vodnate sracky) atd. zaklad je vzdy v poriadnej vyzive.
Určite rob to, čo napísal sorrento, ja to robím tiež, je to super, do vločiek si dávam ešte orechy a hrozienka a niekedy s jogurtom bielym. Najviac energie mávam však zo slaniny. Kupujeme ju od súkromníka, ktorý chová ošípané. Kvalita je neporovnateľná! Ak sa chceš cítiť lepšie, musíš zmeniť štýl stravovania. Tie energeťáky nemajú výživu pre Tvoje telo. A na večer harmančekový čaj s lyžičou medu, najlepšie tiež samozrejme domáceho. Je to príjemne upokojujúce.
Treba jest aj maso, je však velký problém ake, najlepšie by bolo kuracie, len že to obsahuje antibiotika. Já čo vidím, je morcacie prsia. Priprava na rozne sposoby npr. Guláš, prirodny tezen, atd.
Ranajky naučit sa ovosne vločky, bez akej kolvek tepelnej úpravy+mak, nie mlety,ten má odobraty část takového oleja + lanove semeno mleté ručním mlynkom na mak mlynkom na kávu je to rychle, stačí len frrrrr. a jeto avsak olej je spálený. Ktomu lizica pravého medu, zniesat teplot vodou, urobiť si taku ovosnu polievku. Tak ako ovos, tak isto pravý med nie pancovany dodavaju tele OKAMZITU energiu. Je tam dostatok B vit. ktory zlepšuje náladu, hlavne B1 vit., zároveň energiu na celý deň. Třeba pozriet ovsenne vločky,r med. Ako ex kulturista, tieto potraviny dodavaju silu na posilovanie činkami, ale bez masa, to by nefungovalo. O 7.hod. som mal tieto ranajky. Cítím sa O.K.
Třeba brat do úvahy mám 73 r.
Prajem tti pozehnanu nedelu, ale aj ostatne dni.
jefitto, 9 zakladnych (esencialnych) aminokyselin,nie bielkovin mu chyba.
Ta keď nežereš mäso, tým pádom nemáš 9 základných bielkovín pre telo, sa nečuduj, že ti je plano. A bičí sperm požívať ti očividne nevadí...
tie energetáky,..uff