Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

CIPHIN a SUMAMED - aký je rozdiel

Grinda

Brala som Ciphin, dokopy 5 tabliet od Z.ntiva, ale bolo mi z nich velmi zle, bolela ma silno hlava, nevedela som povedat ani napisat jedinu vetu, hviezdicky pred ocami, trpla mi prava ruka, sanka, jazyk, uz to brat nebudem... zaludok bolel asi najmenej

llek

Rozdiel je obrovsky, Ciprinol patri medzi chinolony a Sumamed je markrolidove ATB, cize rozne chemicke latky a odlisny sposob posobenia na bakterie a tiez odlisne spektrum bakterii, ktore pokryvaju no a z tvojho hladiska odlisna tolerancia. Na tom, ze sa rozne ATB rozne toleruju (teda lepsie alebo horsie) ma svoj podiel aj to, ze dnes su rozne generika- cize taky ciprofloxacin (Ciphin) vyrabaju viacere genericke firmy a su niekedy dost velke rozdiely aj v tolerancii roznych genrik. Pri genrikach maju napriklad vsetky ciprofloxaciny tu istu ucinnu latku - ciprofloxacin, ale odlisne pomocne latky a to moze byt pricinou odlisnej tolerancie z hladiska pacienta. Staci napriklad ak je ina povrchova vrstva na lieku a potom pri jednom boli zaludok neskutocne a pri druhom ovela menej.

Inner

ja som tiez nedavno uzivala ciphin na zapal pluc a neskutocne ma tiez boli zaludok :-/

je to antibiotikum, ale predpisuje sa aj na horne dychacie cesty...

sumamed je takisto antibiotikum.