Zápal dýchacích ciest - v zime som užívala Sumamed-žiadne zažívacie problémy, rýchle zotavenie. Teraz mi predpísali CIPHIN - bolesť žalúdka, dlhšie rekonvalescencia. Vie niekto poradiť, aký je rozdiel medzi spomínanými liekmi. Dakujem
CIPHIN a SUMAMED - aký je rozdiel
Rozdiel je obrovsky, Ciprinol patri medzi chinolony a Sumamed je markrolidove ATB, cize rozne chemicke latky a odlisny sposob posobenia na bakterie a tiez odlisne spektrum bakterii, ktore pokryvaju no a z tvojho hladiska odlisna tolerancia. Na tom, ze sa rozne ATB rozne toleruju (teda lepsie alebo horsie) ma svoj podiel aj to, ze dnes su rozne generika- cize taky ciprofloxacin (Ciphin) vyrabaju viacere genericke firmy a su niekedy dost velke rozdiely aj v tolerancii roznych genrik. Pri genrikach maju napriklad vsetky ciprofloxaciny tu istu ucinnu latku - ciprofloxacin, ale odlisne pomocne latky a to moze byt pricinou odlisnej tolerancie z hladiska pacienta. Staci napriklad ak je ina povrchova vrstva na lieku a potom pri jednom boli zaludok neskutocne a pri druhom ovela menej.
ja som tiez nedavno uzivala ciphin na zapal pluc a neskutocne ma tiez boli zaludok :-/
je to antibiotikum, ale predpisuje sa aj na horne dychacie cesty...
sumamed je takisto antibiotikum.
Jedna teta, to si teda tresla :-D S tymito "vedomostami" daleko nezajdes.
ide o rozlicne ucinne latky.prvy patri do skupiny chemoterapeutik a druhy je antibiotikum.