Mozem sa nejako zmenit??

Príspevok v téme: Mozem sa nejako zmenit??
aquabellla

Mám už takmer 20 rokov ale v podstate ziadnych priatelov, len samych znamych s ktorymi neudrzujem tuhsie kontakty. Nie som schopná sa zacleniť do ziadneho kolektívu, partie, skupiny ani mat dlhodobo nejaku kamarátku. Nehovoriac o tom, ze vyhliadky na to aby som si nasla trebars priatela su v mojom pripade nulove, co by sa mozno patrilo v mojom veku uz aj zmenit. Cez skolsky rok som zaneprazdnena skolou a roznymi aktivitami poobede no teraz by som uz aj s niekym isla von no nemam s kym.
Zaujimaju ma napr. knihy a celkovo vela citam. Ale akosi vzdy na nejaku extremnejsiu temu ktora mi aj zasiahne do zivota, na co negativne reaguje okolie a potom sa od ludi este viac vzdialim..napr zacnem citat o istej teme (verejne, dianie), zacnem sa o nu zaujimat prijmem nejake nove nazory, pohlady na danu vec a automaticky ma povazuju za cudnu len preto ze do toho strkam nos...zaujimam sa napr. aj o zdravu vyzivu a na zaklade precitanych knih som presla na isty vyzivovy smer, ktory ludia vacsinou ani nepoznaju a ked zistia ako sa stravujem hned ma odsudia, odhovaraju od toho a tiez ma to od nich vzdaluje kedze sa nemozem stravovat bezne, nenavstevujem fastfoody, bezne restiky, nenakupujem to co oni, nevarim, vela potravin nekonzumujem a teda uz sa s nimi v mnohych veciach nezhodnem, nezajdem s nimi kamkolvek sa najest atd..
na zaklade knih z ineho sudka napr. praktizujem urcite cvicenia, meditacie, co tiez proste nijak nezapada do zivota mladeho dievcata..teda moje aktivity a vsetky zaujmy a vobec cely moj harmonogram resp. denny rezim sa nijak nezlucuje s ostatnymi rovesnikmi a ak by o nich vedeli asi by ma povazovali za cudnu .. od septembra nastupujem na vysku na internat a myslim ze tato rozdielnost bude problem.. co s tym?

veves

inac kazdy den sa tu objavi niekolko prispevkov od ludi, ktori sa citia byt ini, vynimocni, vycnievajuci...takze v konecnom dosledku raz prideme na to, ze kazdy je iny, nie? a vsetcia sme aj tak rovnaki, musime platit ucty, na zachode si dat dole nohavice, zatvorit okno ked prsi dnu...zbytocne robis z komara somara. koho zaujima co ty jes prosim ta. koho zaujima ako meditujes. ja tiez nikomu nevesiam na nos na ktorom boku spim. mozno skus uzatvarat nove vztahy na nejakom vseobecnejsom podklade, nie ze ich zatahujes do svojho sukromia. aspon mne by sa to nepacilo keby mi niekto rozprava o jeho jedle. to sa rovno rozpravajme o tom aku ma stolicu.

Magy

0vecka - nedostane z coho???

teda... ja sa ospravedlnujem, ale zrejme mi unikla podstata dotazu. aquabellla sa citi mimo kolektiv kvoli svojim anti-stadovym zaujmom, konickom, zivotnym stylom atd. ma 20 rokov a svet okolo nej zije konzumnym sposobom zivota, ktory ona nema - a ako neskusena mlada zena ma pocit, ze je to zle, ze jej nieco unika.
Ja mam cca 2x tolko ako ona, bol som na tom podobne a vdaka tomu si dovolim vyslovit nazor, ze takato rozdielnost na internate sposobi len to, ze si bude hladat priatelov a duse, ktore su jej zmyslaniu podobne a s ktorymi si bude rozumiet.
ze najde mozno len jednu, alebo pri velkom stasti dve, je velmi pravdepodobne. ale je to stale lepsie, ako mat tych "kamosiek" desat a ked dojde na lamanie chleba, myslim ked fakt treba pomoct, zrazu nie je ziadna poruke, ziadna nema cas lebo toto lebo hento.
ale to si vlastne inymi slovami povedala aj ty sama. takze z coho sa ma dostat? nerozumiem.

0vecka

2 Magy s takymto pristupom sa z toho nikdy nedostane...

2 aquabellla si musis uvedomit ze niesi zdaleka jedina... a najst si kamaratku ktora je na tom podobne vobec nieje take tazke... tak hladaj to ti pomoze asi najviac... do nejake vecsej skupiny sa asi zacelnis velmi tazko :) ale drzim ti palce...

galant

ja by som ta chcel blizsie spoznat a aj sa s tebou rozpravat :) ozvi sa mi moj mail, budem rad keby som ta mohol spoznat blizsie. maj pekny den

Magy

aquabellla, uprimne - nic s tym. si uplne v poriadku, zdrava, normalna. len jednoducho nezapadas do stada tychto oveciek, ktori su spracovavani masmediami, telkou, fastfoodmi atd. ano, si asocial, ale to som aj ja. a presne vdaka tomu, co si pisala o sebe. v mnohom som sa nasiel. citanie, strava, situacia s partiou/priatelmi...

ludia vzdy povazovali a este zrejme dlho budu povazovat "ine" za "horsie". zjavne nie sme este taka vyspela civilizacia, aby sme dokazali bezproblemovo akceptovat rozdielnosti.

mimochodom, velmi by ma zaujimalo, aky vyzivovy smer to je konkretne a par dalsich veci o tebe.