Mam 16 a sex - aku ochranu

BcMia

fruttia, ked niekto berie antikoncepciu, tak je jasné že musí vedieť aj to, že po niekoľkých rokoch treba dať pauzu. Pokiaľ tak neurobí tak je to jej problém, jej chyba, jej nezodpovednosť. Nikto nikomu nekáže brať antiku nonstop 10 rokov. je to na vlastné riziko. Veď odporučila som kondom, ale myslím že tabletky tiež nie sú zlé.. Mladí si už aj vypijú, často hrajú frajerov že si dajú pozor aj keď nemajú dostatok informácií o tom kedy môže žena otehotnieť. Ja som začala tiež v 16, anti som začala brať v 17tich, no bola som spokojná, brala som ju 2 a pol roka a potom si dala pauzu ktorú mám ešte doteraz. Je to každej vec čomu dá prednosť no pri každej variante treba byť opatrná.

truuuuba

zdravim.....ja mam tiez 16, priatela, sme spolu 3 roky....s mamou sme sa uz predtym rozpravali o tom, ze to nie je hanba rozpravat sa o sexe a ze sa treba chranit.

ano, je to skoro aj podla mna....ale niektore zacinaju uz 13-14 rocne a v dnesnej dobe si myslim, ze 16 je tak akurat.ked mas priatela a ste spolu naozaj dlho, tak je to v pohode. ja som sa o tom porozpravala s mamou a isli sme na gynekologiu, mam uz antikoncepciu a nemusim sa bat ze otehotniem

takze kasli na tie reci, ze si decko a ze to je skoro. ja si to neskutocne uzivam a reci o tom ze "take decko z toho nema nic" su podla mna uplne z cesty.

takze do toho, chran sa aby si za mamou nemusela prist s tym ze si tehotna a porozpravaj sa s nou ze to uz s priatelom chcete. povedz jej, ze sa chces chranit, lebo nechces aby bola tvoja mama tak skoro babicka a uricte to pochopi

RNG

Inac ovela bezpecnejsia pre telo je nehormonalna antikoncepcia, kde pouzivas tesne pred sexom penu alebo gel s obsahom spermicidov. Tato pena sa do tela neabsorbuje a vytecie von po niekolkych hodinach, takze ti nezmeni hormonalny profil ani nezamori podstatne telo.

RNG

Kazde poskodenie normalnych telesnych procesov je skodlive. Vykolajenie normalneho hormonalneho cyklu sa moze prejavit hromadou skod na tele, co dnes poznat napr z poraziek z krvnych zrazenin, roznych poruch inych hormonalnych hladin, podstatne znizenou moznostou otehotniet aj po preruseni bratia HAK a ine.
Samozrejmem to,plati statisticky, niektore individualne nemusia mat ziadne problemy, okrem zamorenia tela, kedze HAK su nie prirodne hormony, ale umele patentovane chemikalie, tj nic take sa v prirode nikdy predtym nenachadzalo.

Lulu2011

pouzivajte kondom, ja som mala priatela od 15 rokov, so sexom sme zacali niekedy kratko pred 17 narodeninami a nikdy sa nic nestalo ;)

antikoncepciu neber, ja som uz dospela zena a nikdy som ju nebrala, kvoli sexu sa napchavat umelinami a este hormonmi sa mi nezda vhodne, alebo si ju daj neskor, ked uz nebudes vo vyvine

riamia

Deniki, podľa teba tabletka PO je čo, lentilka? Antika je sice svinstvo a sex v 16 tich je skoro, ale radšej antiku ako nechcené tehotenstvo. Našťastie nemám dceru a teda nebudem musieť toto riešiť, ale ak by si nedala povedať, tak radsej jej povolim tabletky. Ja som ich brala od 17 tuším, s plodnostou som problém nemala hoci som ich brala osem rokov v kuse.

Allenkaaaaaa

mne je fuk, co si kto robi, ale nepride mi spravne, aby 16 rocne dieta (podla mna) malo sex. Ja ked sa pozriem na seba s akymi chalanmi som vtedy chodila a zhodnotim to s odstupom casu, tak dakujem sama sebe za to, aka som bola. Ani jeden z nich nestal za to a ked vidim ako vyzeraju ti chalani dnes.... :D
K teme ANT a otehotnenia - kamoska pracuje v jednej institucii, kde pravidelne poskytuju zdrav.starostlivost nielen bezdomovcom a roznym narkomanom z ulice, ale aj prostitutkam. Ona sama nemoze otehotniet, pretoze "akosi" 6 rokov v kuse papala antiku a ted sa im prosto s manzelom nedari. A vravi, ze prostitutky, s ktorymi denne chodi do kontaktu nemaju s otehotnenim absolutne ziadny problem, rodia jak na beziacom pase.......smutne

[zruseny19]

RNG, hm,neviem no... Kedze zeny po vysadeni pol az 2 roka nemaju menzes..nehovoriac o priebeznych neziaducich ucinkoch,na tie co hovoris?

a ano "spolocnost je zdegenerovana" ale to sa netyka len predcasneho sexu..asi si musime zvykat.

RNG

Frutia, to je uz davno, ze su problemuy z antikoncepcie a neschopnost otehotniet..
A vobec nechapem, ako je to mozne, ze sa spolocnost az natolko zdegradovala, ze sa tu hovori o normalnom pravidelnom sexe pre deti, alebo nezrelych pre samostatny zivot mladych dospelych.
Potom sa nedivme, ze je tolko pohlavnych chorob, deti narodenych mimo manzelstva, kde pravdepodobnost dobrej vychovy a vzdelania je minimalna, tj je to nesmierne skodlive celej spolocnosti.
Toto vsetko je mozne len ked mame spinavych a amoralnych ludi v politike a komunikaciach. Velmi smutne....