1.deň na strednej

brca

hihi aj ja idem na strednu teraz :D:D a este k tomu aj na intrak :D:D ale ja som sa uz rozhodla :D na intraku nabehnem ku vsetkym babam na izbu a zoznamim sa :D a potom v pondelok obehnem vsetkych z triedy a tiez sa zoznamim :D:D takze no stres urcite tam bude dakto kto zacne prvy :D sa ta bude vypytovat a ty budes odpovedat a potom sa pustite normalne do reci :D a vsetko bude ok :D

Jane_3sto18

Ja idem tiež do prvého ročníka na strednej (ale už druhýkrát :-D). Normálne ma zarazilo, koľko ľudí tu si spravilo dve stredné školy (a mne všetci hovoria, že druhá stredná je stráta času). Prvý deň nebudete robiť nič, vlastne si s nikým nepovieš ani len slovo, pretože to bude fakt len na hodinku alebo tak.
Ja som rodená samotárka, takže ja som sa nikdy s nikým nedávala do reči, pokiaľ on ma k rozhovoru nevyzval.
Ale myslím, že ak si normálna baba, čo sa nijak neodlišuje, tak zapadneš do kolektívu raz-dva.

Majolenka

Dôležité je byť sama sebou. Ja keď som šla, tak pred školou som videla stáť dve nesvoje dievčatá, opýtala som sa, či náhodou nejdú do prvého ročníka. Potom prišli ďalšie. Môžeš sa baviť napr. o prijímačkách, o výbere školy, o počasí :)) Proste niečo určite príde, bude tam pravdepodobne veľa ľudí. Potom nás pustili do školy a do triedy a počas cesty som sa jednej spýtala, či nebudeme sedieť spolu. Haha, a keď sme vošli do triedy, tak tam boli lavice pre troch :D :D Všetci boli v pomykove, ale nejak sa to usadilo :D Na strednú mám najkrajšie spomienky. Nech aj Ty máš na ňu. Pekný deň :)

dynastes

Ahoj,
prvý deň na strednej nie je nič. Ak nemáš nikoho zo základnej kto ide na tú istú školu máš to ešte lepšie. Skús si pozrieť napr. na facebooku či tam nemá tá tvoja škola skupinu a tam sa dajú spoznať spolužiaci ešte skôr ako vkročíš do školy :). No a že o čom sa máš s nimi baviť - to príde nejak samo stačí sa predstaviť a položiť jednu otázku (hoci akú otázku) a hlavne sa neboj hovoriť s ostatnými (to by bola chyba) proste si povedz že sa ti začína nová etapa života a to ako si ju budeš "tvarovať" je len tvoja vec. :) Proste to ber ako novú príležitosť nájsť si nových priateľov. A dávaj pozor na bláznov (ver mi aj taký sa nájdu).

Nela41

Ja som si to prežila dvakrát.. prvý deň bude každý po každom pokukovať. Budete sa snažiť spoznať, striedavo sa rozprávať s každým.. Určite sa nemáš čoho hanbiť ale hLAVNE BUĎ SAMA SEBOU

LuLu15

ja idem tiež do 1. ročníka na strednej ... tiež mám stres aj som hanblivá u mňa to je spojené s červenaním :( ... ale snažím sa to brať v pohode raz to musí prísť :)

Shell

ahoj tak to bude prebiehať asi tak nejako že pred školou ráno bude vela vela prvákov ale aj ostatných a ked vás do školy pustia tak ti povedia kde máš triedu na vrátnici alebo tak.. ;) tak tam prídeš,sadneš si do volnej lavice alebo ak bude obsadené tak proste k niekomu, normálne sa ho spýtaš či si možeš sadnúť. Rozmýšlaj hlavne kde si chceš sadnúť, v budúcnosti sa ti to môže odvďačiť.. :D aaa pozeraj aj na to ku komu si sadáš. skús niekoho podobného ako si ty, nehladaj nejakú babu čo vyzerá ako prvotriedna štet.a ... aa potom príde triedna/triedny a predstaví sa a pojdete von. Nemaj strach, baviť sa budeš asi iba s tymi ludmi čo budú okolo teba,ak vôbec. S ostatnými to prvý deň nebude nejaké úžasné. ale to sa po týždni, dvoch,troch napraví.. ;) len ti želám aby si nenatrafila na namyslené baby, kur.y a neviem čo všetko ešte... ja ich mám polovicu triedy.. :P

shy

Ja už som absolvovala 1. deň na novej strednej 2x a teraz pôjdem asi na tretiu strednú, čo mám hovoriť ja? :P ale ja to beriem už úplne pohodovo :) skús si hneď na začiatku vyhliadnuť nejakú babu, kamošku s ktorou by si si rozumela a behajte spolu po škole a očumujte chalanov ;)

Lalia85

Na prvý deň na strednej si pamätám, boli sme nastúpení v telocvični a každý si každého len obzeral, niektorí sa poznali zo základných škôl tak debatovali, iní fakt len pozerali. Buď úplne normálna, sama sebou a možno tam niekoho spoznáš, koho poznáš napr. z videnia tak sa s nim daj do rečí, či sa teší na novú školu, aké mal prázdniny a pod.. :)... a nehanbi sa, nemáš sa prečo :)
Prvý deň tam budete aj tak možno len hodinu, kedy sa Vám predstaví triedny, niečo vám povie a pod..