Ošetrovateľ koní

Príspevok v téme: Ošetrovateľ koní
Soni22

Ahojte. Rozmýšlam nad touto prácou. Neviete, čo všetko zahŕňa táto práca? Niekto, kto ju vykonával alebo ešte stále vykonáva? A čo musí robiť stajník? Keďže je to normálna práca a niekde píšu, že prac. doba je od 08.00 do 17.00 tak si neviem predstaviť, čo by taký stajník celý deň robil. Máte s tým nejaké skúsenosti?

OigeEgio

Soni22, mala som tú česť isté obdobie vidieť a vnímať prácu ľudí, ktorí sa venujú koníkom... je to nádherná práca ale súčasne aj náročná, čo sa týka pracovných podmienok ... skoré vstávanie, práca aj pri extrémnych teplotách ...
Bolo by určite vhodné, ak by si navštívila nejakú stajňu a " vžila " sa s prostredím a dianím...
Pre telo a dušu je to činnosť určite veľmi prínosná a očarujúca..
Držím ti pršteky a želám veľa úspechov.

slnecnavila

Keď ta o baví a vieš alebo chceš s tým pracovať, a si silný zvladnuť ťažšiu pracu, Tak choď do toho to je najkrajšie robiť čo ma maví.(:

Naja85

Ja len cez sobotu trosku vypomaham pri 2 vacsich poncloch z rodiny a ohromne ma to bavi:). A je to aj moj celozivotny nesplneny(ale dufam, ze v najblizsom case-tak do pol roka splneny) sen. Zatial aspon studujem teoriu:D.
PS: Drzim palce.

Soni22

lost: Ďakujem za podporu. Veď práve preto ma to najviac zo všetkého baví :) Kone nikdy nesklamú, čo sa o ľuďoch nedá povedať (hovorím z vlastnej skúsenosti)

lost

Extremne odporucam, aj ked som na koni bol len z dialky 25 metrov..
ale nie :D raz som si to skusil, celkom sranda, ale to instruktor chodil vedla kona.
k pointe - je to daleko lepsia praca na psychiku, pracovat so zvieratami ako s ludmi.
preto este raz zdoraznujem uplne prve dve slova v tomto mojom prispevku.

Naja85

Tak uz mas predstavu:). Najdi si najprv ponuku prace a rovno sa ich spytaj na pracovny cas a napln prace(co vsetko konkretne). Ale tak typujem, ze asi vyvadzanie koni do vybehov, cistenie boxov, privadzanie koni naspat, zabezoecenie krmiva, vody a pod.