Ahojte,mám 20 a už 8 mesiacov mám vážny vzťah.Všetko je super a s priateľkou si rozumieme vo všetkých oblastiach len je tu jeden problém.Nemôžem vystáť jej bývalého priateľa.Síce su už asi rok a pol rozídení,no občas si ešte píšu na Facebooku a tak - jednoducho stále sú v občasnom kontakte.On už síce novú priateľku má no i tak ma vytáča,že sú ešte stále v kontakte s mojou priateľkou - dokonca majú ísť spolu v blízkej budúcnosti nieka"nezávazne"von.Jednoducho ho neznášam a bol by som najradšej keby s ním priateľka prerušila všetky kontakty.Keď však začnem s touto témou,priateľka ma len odbije so slovami,že predsa miluje mňa a on už pre nu nič neznamená.Myslíte,že to mám nechať tak a neriešiť to alebo trvať na tom,aby s nim preušila nadobro akýkoľvek kontakt?
Som chorobne žiarlivý?
Viem pochopit, ze ti to vadi, ale ak budes prilis riesit tento problem, narusis si terajsi vztah.
Prehnane ziarlivy nie si, myslim, ze je to normalne, najma ak pises, ze ten vztah uskodil tvojej priatelke. Ona zrejme vidi na nom aj nieco pozitivne, co ti nepovedala inak by si s nim nepisala. Mas troska neprijemnu situaciu, lebo v podstate nemozes nic robit. Ja som sa tiez kontaktovala s byvalym, pretoze sme boli predtym kamarati a v podstate sa da povedat, ze aj doteraz sme. Moj terajsi priatel nema nic proti, vyslovne som sa ho na to pytala, aby sa necitil nejako neprijemne. Tam je to ale aj o tom, ze dopodrobna vie, co sa tam udialo a ze naozaj nehrozi vobec nic ani keby traktory z neba padali.
Ja by som ti radila trpezlivost, ako sa bude vas vztah dalej vyvijat(myslim smerom do rodinneho zivota uz) tak bude mat coraz menej casu na kontakty s inymi a myslim, ze byvaly nie je az tak blizky, aby ten kontakt udrzala. Mam pocit, ze to tak postupne opadne a budes mat pokoj.
Ked jej byvaly bol ten, co ju nechal a ona este stale na neho mysli a chce ist s nim "nezavazne" von, tak to znamena, ze prechovava k nemu este nejake city. Kedze je to buran, ako si ho opisoval, tak ta chapem, lebo svoju priatelku mas rad a vazis si ju a boli ta, ak sa k nej niekto sprava ako k handre. Tu je na mieste otazka. CO by urobila ona, ak by sa jej byvaly teraz rozisiel so svojou terajsiou priatelkou a povedal by tvojej priatelke, aby sa k nemu vratila? Ostala by s tebou, alebo by sa vratila k nemu? Co ju k nemu tolko taha? To, ze ON bol ten, co ju nechal, aj ked na rozchod pripravena este nebola?
A ty nie si chorobne ziarlivy. Chorobne ziarlivy by si bol, keby si ziarlil na vsetkych chlapov, ktori okolo nej co i len prejdu. Toto nieje tvoj pripad. Ty ziarlis na isteho cloveka, o ktorom podvedome vies, ze tvojej priatelke nieje lahostajny. A toto nieje ziarlivost, toto je intuicia. Castokrat sa tieto dva pojmy mylia...
Ked ti to vadi, tak jej povedz, ze ti to nerobi dobre. Ja som po kazdom vztahu ukoncila vsetky kontakty. Nikdy sme sa nerozisli v zlom, ale tak co mam riesit s niekym, s kym si uz vlastne nemam co povedat a jeho cesta v mojom zivote sa skoncila. Urcite viem, ze by sa mit iez lahko nepozeralo na niekoho s kym moj terajsi v minulosti spaval.
nie si chorobne ziarlivy, nezavazne von s byvalym? to si ako predstavuje? moj by mi to urcite netoleroval a ani ja jemu, ani by to neurobila, ho milujem a urcite by som ho nechcela znervoznovat a vlastne ani to nemam za potreby
Podľa mňa je normálne, že súčasní partneri neznášajú minulých...Ale radšej by som to neriešila
Juraj, to co vidi ona, nevidis ty. Bohuzial velakrat som sa stretol so situaciou, ze chlap na zenu nakrical, padla aj nejaka ta facka a ona stale za nim doliezala. Zensku logiku alebo myslenie vo vztahu k muzom sa netreba snazit pochopit, to sa neda. Z mojej osobnej a velmi bolestnej skusenosti mam tiez jeden taky "beznadejny" pripad, bola s nim (a zrejme stale je), aj ked na nu polozil ruku tak, ze skoncila v nemocnici. Zase som bol ten, u ktoreho sa vyplakala, ale akonahle zaschli slzy (a krv) a zmizli modriny, bola pri nom. Mam nieco dodavat???
byvaly tvojej priatelky sa "len" spraval ako chrapun, takze to uz neries. vdaka tomu ju mas. teraz ste spolu vy a je len na tebe, ako ukocirujes tento vztah, aby ona na teba nadavat nemohla.
Magy - z rozprávania priateľky viem,že to skončil on,takže žiadna dohoda tam nebola.Nemám pocit,že som mal blok,len mi proste vadí na ňom to,ako dokázal ublížiť mojej priateľke.Priateľka sa mi zdôverila s tým,že jej často vravieval aká je tučná a že by niečo mala so sebou robiť ( podotykám že je to normálna štíhla pekná baba ktorá sa od detstva venuje tenisu a trénuje 6krát do týždňa).Jednoducho je to v mojich očiach totálny chrapúň ktorý sa nevie správať k ženám.Zas na druhej strane nechápem postoj priateľky,ktorá aj napriek tomu,že ju takto ponížil s ním aj nadalej kamaráti.
velmi strucne - nema cenu do toho zasahovat. len poskodis svoj terajsi vztah s nou. Problem s jej byvalym mas ty, nie ona, takze si to ries so sebou a nie s nou.
To, ze sa rozisli, este neznamena, ze musia byt nepriatelia, alebo nenavidiet/neznasat sa navzajom. kludne to mohol byt pokojny rozchod, kde obaja po case zistili, ze si jednoducho v mnohych veciach nevyhovuju a nedokazu zit spolu, tak sa to rozhodli v pokoji ukoncit. kamaratmi ale mozu ostat nadalej.
To, co ty neovplyvnis je to, ze ich spaja vela spolocneho a kopec spomienok (a stavim sa ze peknych) z minulosti - a to ty nezmenis, nevymazes, nech budes skakat hoci aj tri metre. Zmier sa s tym. Co by som doporucoval - vydiskutovat si s partnerkou v klude a bez emocii, ze mas taky a taky problem a poziadat ju o pomoc.
Tiez by ma zaujimalo, preco ho tak neznasas. Len preto, ze to bol jej byvaly a mas akysi blok kvoli tomu? Alebo su tam naozaj rozumne a logicke dovody, ktore dokazes zmysluplne obhajit?