Dcera a kamaratky

Príspevok v téme: Dcera a kamaratky
hviezda01

...ani neviem,ako zacat...dcera je dost introvert,ma sice kamaratky,ale kazdu chvilu sa kamarati s inou..niezeby bola vyberava,ale raz sa pohasteria s jednou,potom sa kamarati s dalsou a tak..vraj je to v takom veku normalne..brala by som to,a viem,ze to tak je,ale...dostala som sa dcery na fb,a citala som si jej spravy,skoro vzdy pisala ona ako prva niekomu a volala ho,alebo ju von...dost casto pouziva otazky tipu...rozpravas sa so mnou??..akokeby sa bala,ze sa s nou ten dotycny nebavi...predomnou hra,ze je vsetko ok,aj ked sa jej pytam,ale viem,ze jej chybaju kamaratky...viem,ze aj ona ma svoje chyby,ale kto ich nema...neviem,ako by som jej pomohla..:-(....asi nijako,to si musi ona sama...ale napriek tomu ma to velmi trapi,ked viem,ze by chcela ist s von,ale nema s kym,lebo ju odstrkuju..:-(momentalne ma svoju najblizsiu kamaratku na dovolenke,tak je cele dne doma,ked vola dalsej spoluziacke,tak jej ta radsej povie,ze jej je zle,a chvilu na to ju stretnem s inou...vtedy ma to o to viac, boli,ked viem,ze ju oklamala..:-(co mi poradite?

hviezda01

Wanilka-dakujem za prispevok..:-)....ja sa s nou snazim rozpravat o vselicom,len jej sa to asi nepaci,akokeby sa hanbila so mnou o niektorich veciach rozpravat..:-(...a stale sa jej nechcem vypytoivat,ked vidim,ze jej je to neprijemne..milujem ju nadovsetko,preto ma boli,ked vidim,ako by chcela ist s niekym von,a nema s kym..:-(...a mozno to naoyaj prehanam...asi som uz aj paranoidna..

zewa

No, mozno je malo asertivna. A tak sa mi zda, ze ty ako matka si asi tiez trosku uzkostna, ci? Mozno by ti pomohlo zabehnut a psychologom a porozpravat sa o dcere. Poradit sa. Ty nemas sancu zistit, co tym ostatnym babam na nej vadi. Mozno jej treba trosku pomoct s asertivitou.
No na druhej strane, ja som mala vela priatelov, ale asi skor "priatelov". Flakali sme sa, chlastali, fajcili. Kiez by som radsej bola sama a nasla si priatelstvo v ovela neskorsom veku, ked som uz neporebovala zapadnut, ale byt len sama sebou.

jahodka123

čítať dcére správy... no ty si teda mater.. hlavne jej to raz nezabudni povedať a potom ťa bude nenávidieť

topoznam

jaj az ma srdce zabolelo,ked som si to precitala:( to iste prezivam aj ja...dcerka ma 11 ale u nas je rozdiel v tom ze zijeme v zahranici od jej 5 rokov ..ona ma kamaratki v skole je oblubena tam nieje problem ,horsie je to poobede .. tym ze oni sa narodili tu a poznaju sa medzi sebou od mala ten vztah je medzi dcerkou a nimi asi takyto ,chodia sa k nej hrat niekedy aj kazdy den potom nepridu aj mesiac bez toho aby sa pohadali ,su to dobre deti a ja im rozumiem ze ten vztah je medzi nimi iny lebo sa poznaju od malicka ale boli ma srdce ked vidim ako ich caka ...slovakov tu nemame aby si nasla kamaratku, akurat je tu vela nasich severnych susedov ale o nich radsej pomlcim lebo to som este nezazila take deti, sprepacenim vychcane od mala.... a to mam deti velmi rada a v kazdom skusam najst tu lepsiu stranku povahy ale po 6 rokoch skusenosti s nimi som uz rezignovala .. ale tiez som rozmyslala o tom ,ze asi hoci mi je tazko ,to moju dcerku posilni do dalsieho zivota .. a este o tom facebooku, dcerka mi sama dala heslo a ma ho nastavene tak ,ze si mozem ist na jej stranku kedykolvek ,neskryva predomnou ked niekomu pise..neviem je to dobre ze mi takto doveruje alebo to znamena viac to ,ze je nesamostatna a spolieha sa dost na mna?

Wanillka

hviezda01- myslím , že ak si sa dozvedela takéto veci z jej FB tak by si sa jej ty ako matka mala venovať ked už nie jej kamarátky.. zobrať ju so sebou niekam.. do mesta ... v prvom rade by si jej mala byť ty najlepšou kamarátkou ..Ja som tiež introvert a hovorím z vlastnej skúsenosti .. dcéra je ešte v takom veku kedy môžeš napraviť nejaké chyby o ktorých máš pocit, že si sa pri jej výchove dopustila.. ja mám napr. 17 rokov, som tiež introvert .. a teraz zisťujem , že mi niečo v živote chýba.. ako keby som dostávala málo lásky ,nemám sa s kým porozprávať, nedôverujem vela ludom.. chýba mi objatie a pochopenie.. nejaké slová čo ma nakopnú vpred.. mama tá vie len po mne kričať .. a nadávať mi za každú blbosť.. aj keby som sa neviem ako snažila ..A toto sa ma dotýka ..s mojou povahou a psychikou je ťažké brať všetko s nadhladom..
Na záver ešte dodám.. tvoja dcéra potrebuje čo najskôr od teba nejakú pomoc.. lebo to v budúcnosti môže vyústiť do veľkých psychických problémov.. teda ak sa jej povaha nezmení..A práve kamarátky veľmi ovplyvnujú povahu introverta.. ked si nájde zhovorčivé , ukecané kamarátky tak ju to môže kus ovplyvniť... :)

vebe

Hviezda, ja uplne chapem tvoje pocity. To je to co je pre rodica dost tazke. Kym je dieta male, vsetko riesi rodic. V istom momente sa musis zacat ucit, ze stale bude viac a viac veci, ktore uz ty riesit nemozes ani nebudes a bude stale viac veci, ktore o svojich detoch nebudes ani vediet. Je to tak, rastu, dospievaju a my to musime akcpetovat. Pri mladeznikoch je umenie vediet byt tam, kde nas chcu a nebyt tam, kde nas nechcu. To treba vediet vycitit. Dcerine kamaratky ries iba v tom pripade, ze by islo o podivne individua so zlym vplyvom na tvoju dceru, inak nie

hviezda01

Lebotojeprav-dakujem,ved tak dajako som to aj ja myslela,ale biju sa vo mne dva hlasy,a neviem,ktory je ten spravny...nechcem nieco pokazit,preto som rada,ked si mozem tu precitat aj nazor ostatnich..dakujem velmi pekne

Lebotojeprav

Hviezda, nemyslim si ze by bolo lepsie ak by vedela ze je pod kontrolou, cim viac vies ze ta niekto kontroluje, tym viac sa chces z tej kontroly vymanit a nemyslim si ze by si mala taku schopnost a silu ju kontrolovat do takej miery aby si napr nezalozila novy tajny facebook, nechodila na net inde ako doma.
Proste pre teba je vyhoda ze ona o tvojej kontrole nevie, mozes si tak ziskat nejaky obraz a nadhlad nad celu vec ale nepouzivaj to ako agrumenty pri diskusii s nou nikdy.
A kamaratky jej neries, potrebuje skolu zivota, ja som mal tiez plno problemov a posilnilo ma to, s ludmi treba pracovat, a ona sa musi vediet vypracovat do takej urovne aby si nenechala skakat po hlave, aby odhlalila klamstvo.
Nechaj dievca nech sa tym pretlka samo. Inac z nej vyrastie naivka pokial bude za nu niekto riesit problemy.