Neúspešná liečba depresie

Príspevok v téme: Neúspešná liečba depresie
thatiank_aa

Ahojte,
chcela by som poradiť. Už viac ako polroka navštevujem psychiatra a beriem antidepresíva (Suplirid Belupo, Coaxil). S liekmi je to fajn, dá sa, takpovediac, existovať, ale bez nich sa cítim ako vyšťavená troska. Skúšala som ich aspoň na jeden deň vysadiť, ale všetko bolo ako facka v mihu späť. Totálne zmiešané pocity a nálady hnevu, bezcennosti, smútku, depresie, plaču a hlúpymi otázkami donekonečna víriacimi v hlave. Nechutný pocit v hrudi, ktorý sa stále rozpínal ako mazľavá brečka.
Neviem sa stále na nič sústrediť, nič si zapamätať, nič ma nebaví, nerobí mi radosť. Som zlá k ľuďom, ktorých mám rada, vlastne k tým pár, ktorý mi ešte ostali. Neviem sa rozprávať s ľuďmi a popravde, ani nechcem.
Keď nie som v práci, neviem sa prinútiť robiť nič iné, len civieť na seriál, ktorý ani nevnímam a nechať hlavou behať nezmyselné myšlienky. Začala som si aj písať denníček, aby som uľavila duši, ale žiaden prínos.
Občas idem na pivo či rum, necítim sa ako alkoholik, ibaže môj psychiater vidí príčinu mojích problémov práve v alkohole. Ja ho nepotrebujem, myslím, žemoja degustácia je v norme, ale neviem ho o tom presvedčiť, tým pádom je mi celý psychiater len na lieky.
Neviem, čo mám robiť. Neviem, či chcem vyhľadať psychológa, pretože sa obávam, že človek to robí len kvôli peniazom a ja nemám chuť takému niečo vysvetľovať, okrem toho sedenia sú drahé a krátke a na to nemám potrebné financie.
Neviete mi poradiť nejaké tipy, cvičenia, ako vyčistiť hlavu, niečo, čo Vám zaberá? Asi budem vďačná za každú jednu maličkosť, pretože tento život ma nebaví a lieky nechcem brať doživotne :-/

amanda23

ja si myslim, ze za pol roka by si mala byt stabilizovana, lieky zaberaju za 2-4 tyzdne, zriedkavo az za 2 mesiace co som tu pocitala na forach , mozno ti nepasuje liek a hlavne vobec nepi na tie lieky, skus to vydrzat bez alkoholu...

sslnieckova

aha už čítam, pol roka berieš lieky, každopádne keď si ich začala brať a berieš ich len pol roka, tvoj stav ešte stabilizovaný nie je, takže ak si ho nechceš zhoršiť a začínať od začiatku, musíš ich brať min. 1-1,5 roka, podľa dohody so psychiatrom. skús si napísať každý večer dopredu plán na nasledujúci deň čo máš spraviť. Zvoľ náročnosť činností podľa stupňa depresie a aktuálneho pocitu. A postupne poriešiť čo ťa do tohto stavu dohnalo, veľakrát pomôže úprava životného štýlu.

port

naj psycholog na slovensku je podla mna albertova. ale tiez to nie je zadarmo. len u nej to netrva chvilu, sedi s tebou aj viac hodin. ale hlavne ta nakopne a vela veci vysvetli. a pomaha stale, aj ked k nej uz nechodis.