mám 43 rokov a prekonala som DMO. Do 40 rokov som pracovala a poberala len čiast. inv. dochodok ako aj platila plné odvody. Pred 3 rokmi sa mi stav zhoršil a bola som nutená ostať doma a poberať plný inv. dochodok vo výške 340 ,- eur. Uznali mi 72%. Lenže žial stav sa mi stále zhoršuje, nevládzem veľa chodiť, stáť, som hned unavená, bolí ma chrbtica, nohy a podobne. Keďže bývam sama, je mi ťažko vyžiť z dochodku. ( ono na nejaké príspevky na bývanie a podobne nemám nárok, lebo mám nejaké peniaze našetrené. Ja som totiž počas života šetrila presne na takéto časy, že ak raz zostanem na dochodku, a bude nízky, aby som mala z čoho čerpať. Lenže aj úspory sa raz minú a mám strach z buducnosti. Napr. auto potrebujem ako soľ a nechcem aby mi niekto vytýkal, že nemáš z čoho žiť, predaj auto. Ale ako sa dostanem do obchodu a podobne už nikoho nezaujíma. Najhoršie je, že sa mi stav zhoršuje a mám obrovský strach, že ostanem na vozíku. To neviem čo by som robila ) Chcela by som sa opýtať, že ak sa dám prehodnotiť a zvýši sa mi percento postihnutia, či sa mi aj dôchodok zvýši, alebo čo mi vypočítali je strop a ak sa mi aj percentá zvýšia - výšku dochodku to už neovplyvní. ( počítali ho z odprac. rokov a zárobku )
inak je dosť nespravodlivé, že napr. takí čo nikdy nerobili a majú plný invalidný ho majú vyšší ako ja, čo som 25 rokov odrobila a platila si plné odvody. Veď som tomuto štátu niečo odviedla !! chalan 28 r. po DMO má 435,- dochodok a nikdy nerobil a ja len 340 eur. ako to do kelu počitajú ?