Facebook Vs. Realita

Príspevok v téme: Facebook Vs. Realita
Wanillka

Dnes už je na Facebooku asi každý druhý človek, ak nie každý...Registrujú sa tam už 9 ročné deti .. lebo vidia ako si tam ich sestra či brat.. denne chatujú so svojimi priateľmi... ale čo tak prežiť bez tejto závislosti... Niektorí sú závislí na drogách, cigaretách , alkohole a druhú skupinu tvoria tí ktorí sú ovládaní masmédiami... ale čo tak žiť realitou...? vypnúť Facebook, ukázať všetkým že zelená gulička nemusí znamenať že ste online.. strážiť si svoje súkromie . neinformovať ľudí na Facebooku o tom čo sa deje a čo je nové vo vašom živote.. tieto informácie sú často zneužívané... ved ak sa dáte do vzťahu, vidia to všetci a naopak ked sa rozídete ... a znovu to zveríte priateľom na Facebooku... dostanú to vaši "priatelia" ako informáciu na zlatom podnose.. Kedysi ľudia tieto veci k životu nepotrebovali a žilo sa im lepšie ...Čo keby sme sa po škole či práci stretali s priateľmi osobne ? a nie virtuálne ?... novinky sa dozvedali výhradne iba z ich úst ?...venovali viac času iným činnostiam a aktivitám ktorých je kopec a ktoré sa dajú robiť, naučia nás niečo nové . namiesto toho Facebooku ktorý nás oberá o drahocenný čas?...mna len zaujímajú veci
komu sa ho už podarilo zrušiť a žiť bez neho?
kto tam vôbec nenazrel ?
a kto ho naopak potrebuje, lebo by bol bez neho stratený ?

lost

a este jedna vec, stavim 10000 eur na to, ze viac ako polovica (alebo mozno aj 90%) ludi, ak ich zastavim na ulici a spytam sa otazky, ktore maju verejne dostupne na FB, tak mi odpovedia "uchylak" ..

hehe, avsak, to je len nevedomost alebo retardacia, nejaka nova moderna viera ze "internet je bezpecny" :D

ale uz som zabudol co som chcel, lebo idem na ranajky :) (ups! :D to znel ako status, nie? :D)

inac, aky bezny status tam maju? nesledujem to.. ale zaujima ma to.. cim sa tam ludia chvalia :)

lost

to je hadzanie hrachu o zem, nie ani o stenu..

teoreticky je to uz za horizontom konca, resp. mladi ludia su tak zmagoreni a to paradoxne vdaka tomu, ze sa nasi otcovia snazili nam ulahcit zivot, tj. NUDOU, ze to neskonci dobre.. skor by som povedal krvavo :)

priklad:
rodicia si povedia, "nase deti budu mat super zivot! univerzitu! atd! a este ATD!" a tak zacnu makat ako blazni, v troch zamestnaniach napr, alebo co.. rovno si zalozia firmu a davaju zamestnancom minimalnu mzdu, neplatia poistne, proste odrbavaju "v mene dobra pre nase deti"

atd..

podari sa im to, lenze dieta to zoberie inak, lebo vdaka zaneprazdnenosti v praci nemali cas na vychovu.

dieta si povie "aha, mam pocitac, a stacilo len povedat" ... o par rokov neskor "aha mam auto a stacilo len povedat... aha mam dom a stacilo len povedat"

ale uz sa nudim, lebo nic ine nie je..

aha je.. drogy, alkohol, facebook...

kazdy co ma FB mi viac menej povie, ze "no a co?" alebo "ved tak jednoducho komunikujem" hmm.. a to som si myslel, ze ja som antisocialny :D

inac, imho, to je magorina, davat tam stav a status ze "seriem" (keby aspon na svet..) alebo hocico ine..

ulet

Poznám vsetky tri skupiny. Je to len vec výberu a preferencií. Hoci mladá generácia je na tom asi najhoršie. Prave som videla dokument ako funguje zoznamovanie deti v Anglicku. Bez facebooku sa to asi ani nedá :D treba sa tomu postaviť skutkami a nie len slovami.