Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Facebook Vs. Realita

Príspevok v téme: Facebook Vs. Realita
Wanillka

Dnes už je na Facebooku asi každý druhý človek, ak nie každý...Registrujú sa tam už 9 ročné deti .. lebo vidia ako si tam ich sestra či brat.. denne chatujú so svojimi priateľmi... ale čo tak prežiť bez tejto závislosti... Niektorí sú závislí na drogách, cigaretách , alkohole a druhú skupinu tvoria tí ktorí sú ovládaní masmédiami... ale čo tak žiť realitou...? vypnúť Facebook, ukázať všetkým že zelená gulička nemusí znamenať že ste online.. strážiť si svoje súkromie . neinformovať ľudí na Facebooku o tom čo sa deje a čo je nové vo vašom živote.. tieto informácie sú často zneužívané... ved ak sa dáte do vzťahu, vidia to všetci a naopak ked sa rozídete ... a znovu to zveríte priateľom na Facebooku... dostanú to vaši "priatelia" ako informáciu na zlatom podnose.. Kedysi ľudia tieto veci k životu nepotrebovali a žilo sa im lepšie ...Čo keby sme sa po škole či práci stretali s priateľmi osobne ? a nie virtuálne ?... novinky sa dozvedali výhradne iba z ich úst ?...venovali viac času iným činnostiam a aktivitám ktorých je kopec a ktoré sa dajú robiť, naučia nás niečo nové . namiesto toho Facebooku ktorý nás oberá o drahocenný čas?...mna len zaujímajú veci
komu sa ho už podarilo zrušiť a žiť bez neho?
kto tam vôbec nenazrel ?
a kto ho naopak potrebuje, lebo by bol bez neho stratený ?

lost

tralalalla

neverila by si, co vsetko s ada zneuzit.. ;)

nebudem to rozpisovat, ale len tak skus pohladat ludi ktori presli "ID thief" a podobne.. kolko ludi vykradli vdaka statusom "ideme na dovolenku od do" alebo "mame novu tv":

seriozne ludia, to som fakt tak iteligentny, alebo vy ste tak retardovani ? vez urazky, ale uvazujte logicky, ak vidim napriklad tuto fotku:

m1.aimg.sk

typek ukazuje ze "mozes si zobrat 3 veci"

ak si pozriem este aj ine fotky z albumu, viem presne kde je TV, phone, ipad, notebook, pc, atd..

A myslim ze to zlodej oceni, ze vie, do coho ide ;)

A ked niekto da argument, ze "ale ved neznameho cloveka v priaeteloch nemam"

fajn, mam proti otazku: dali by ste si k priatelmnom napr mna? :D

aj keby nie, nevadi, dalsia otazka je fyzicky nepriestrelna:

kde mate zaruku, ze ani 1 z vasich priatelov nema heslo napr "mineralka123" ktoru sikovnejsi IT student zlomi/ziska do par hodin ?

KAZDA BLBA INFORMACIA JE EXTREMNE VZACNA, inak by samotny FACEBOOK nevynakladal milionove, az multimilionove (tj 30+) zdroje na zalohovanie UZ VYMAZANYCH fotiek...

a to je len 1 z moznosti, ako sa da fotka zneuzit.. len 1 z moznosti ;)

tych je prakticky nekonecne vela.. ale nema zmysel to rozpisovat a tym padom davat niekomu este napady....

samozrejme su daleko iteligentnejsie metody, napr o ktorych ja nemam ani tusenie.. a su tak a preto su tak inteligentne, ze si to zatial nitko nevsimol :)

salamova metoda, je ta, ktoru si malokto vsimne, nie je to v ludskych silach..

tralalalla

takže takto si to myslela, dobre teda.

typ chlapa? to som ešte nevidela, že tam niekto zverejňoval. ale môže ti to uľahčiť cestu nájsť takého :D

každý máme možnosť zverejniť, čo chceme, ale mne nevadí, keď poznajú moju sexuálnu orientáciu napríklad :)

kamarátov nemusíš zverejniť. ale často ľudia mávajú v týchto zoznamoch len nejakých známych, ktorí si ich pridali alebo tak. viac možno vidieť z aktivity - z komentárov...

záľuby a názory sa nosia aj na tričkách (hudba, politika), dnes už viac-menej čokoľvek.

ľúbostné a súkromné listy som asi tiež nevidela. alebo ako myslíš vyznania v statusoch? to môže byť, to je časté...

a sex na 1 noc môžeš utajiť, ale nikdy nevieš, kto všetko o tom vie ;) aj keď ty si myslíš, že nikto :D

:)

milli11

tralala, ja za sukromne veci povazujem: kolko som mala frajerov, aky typ chlapa sa mi paci, ci som hetero, bisexualka, kto su moji kamarati/tky, moje zaluby, moje nazory, lubostne listy, sukromne listy. A toto do zivotopisu nepisem. Skola a praca je sice tiez osobna vec, ale uz nie sukromna. Mozte utajit sex na 1 noc, ale 4 roky na strednej uz asi utajite tazko pred ostatnymi ludmi. To uz mozem aj svoj rodny list povazovat za sukromie.

tralalalla

všetky osobné údaje, to nie sú súkromné veci? tak potom neviem, čo sú...

nie, ale také fotky nedávam ani na fb, pretože také neexistujú.

tak to s tými vzťahmi, veľa ľudí je vo vzťahu s kamarátmi len tak. čo ešte také súkromné tam je?

a že sa to dá zneužiť? ale čo také? ja neviem

rysavazabkaa

:) Ja facebook mám ale dala som si ,,dočasne'' zrusit.A uz je zruseny asi pol roka.Ani neviem ci sa tam budem moct vratit.V ramci toho ze som strasne zvedavy clovek to bolo zo zaciatku tazsie ale teraz mi uz asi nechyba .Len sa smejem ked vsade v telke a neviem kde este vsade citam ze ,,zdielajte'' nas na fb.No co aspon Mark Zuckerberg a i. z toho nieco maju :P

lost

a nedavame tam fotky z party ako sme ozraty :D

inac, mnoho ludi si hlada profil na FB, podla mena, teda ako uchadzaca o pracu.

neviem neviem, ale co by si pomysleli, ak tam uvidia tie oraznparty :P teraz nemyslim fotky s poharom v ruke, ale skor tie extremy..

myslim ze niektore serioznejsie institucie by takych ludi rovno vyciarkli zo zoznamu :)

milli11

No hej, ale pri zivotopise pisem len kde som chodila do skoly a pracovala. Nepisala som tam sukromne veci, ci vy ano?

tralalalla

inak naše súkromie je aj životopis a koľko ich pri hľadaní práce rozpošleme, niekedy ani netušíme komu

milli11

Ja zabehnem na fakebook tak raz za pol roka alebo stvrtroka, iba aby si niekoho dala do zoznamu "priatelov", no, skor znamych. Ja ho totiz pouzivam ako adresar. :DDD Ale tie casto pocuvam, preco tam nechodim, preco tam neodpisujem, atd. A s tym statusom vztah, no to je fakt blbe, s niekym chodis mozno mesiac, das si vo vztahu, potom rozchod, uz tam si das nezadany a hned by zacali otazky na FB od "znamych", ze preco a iba by to jatrilo rany. Dakujem neprosim, toto je len moja vec.