Preco je to tak a nie inak?

Príspevok v téme: Preco je to tak a nie inak?
Brenda

mam jeden problem u mnohych ludi som si vytvorila mienku o mne ze somnou si mozu robit co chcu a vyuzivat ma.chcem to "odstranit" zo svojho zivota nechcem aby si ma dotycny ludia pohadzovali z jednej strany na druhu.no bolo by to lahsie ak by islo o kamaratky ci kamaratov.ide viac menej o rodinu.skoro vseci si somnou pohadzuju a niektori si to ani neuvodomuju.urob to urob hento ty nic nerobis.chodim k tete jej pomahat lebo je na tom zle teraz som si nasla priatela tak som viac s nim a uz sa to tete nepaci a je na mna nastvana.sestre som sa vzoprela a je to este horsie ako to bolo.a to je iba cast toho vsetkeho.neviem ci je chyba vo mne alebo co...ale chcem myt v zivote klud a pohodu.a robit co ja uznam za vhodne.ako to mam dosiehnut?

Zaran

Moja,neviem ako veľmi si závislá od svojej rodiny ale zdrhaj,kým môžeš!Takýto ľudia sa NIKDY,NIKDY nezmenia a postupom času to bude len a len horšie!Dokedy chceš nechať so sebou zametať?Ked si pre nich raz zlá,môžeš im zniesť aj modre z neba,VŽDY BUDEŠ TY TA NAJHORŠIA!!!

Brenda

Maomam hej su taki a vybijaju si zlost na mne teda okrem otca on je iny na mna.nie ja som starsia a mam mladsiu sestru.a to mas pravduz nebudem im nic vraviet a ani som toho moc nehovorila a ani nebudem lebo vzdy to otocia.mam 23 a chcela by som sa uz osamostatnit lebo am nebavi to stale napominanie uprac si to a hento a tak..chcem si robit po svojom bola som uz takto u pratela a "gazdovali" sme si len my dvaja a bolo to celkom dobre.len nemam kde ist to je to horsie,nebyvam v Ba a to je to horsie ze ma uz nebavi cestovat hore dolu a tak...chcem ostat na jednom mieste a tam byt "ako z roboty domov a opacne" a nie sa rozmiestnovat tam a tam a tam nebavi ma to..priatel nebyva sam a je v podnajme a to tiez neni vyhra..nechcem sa tam "vtierat" lebo tej podnajomnicke sa to nemusi pacit...tak neviem co mam robit...

Maoam

Brenda, je tvoja rodina zlozena z prevazne autoritativnych ludi? Z takych, ktori 'nerobia ziadne chyby' a ked sa nieco dokasle, si na vine ty? Taki, ktori si kazdu osobnu frustraciu vybiju na tebe? Nie si nahodou najmladsia?
Neodlisujes sa nahodou niecim (kludne to moze byt vyrazne pozitivna crta, ci uz zjav alebo povaha) od nich? Nie su si oni medzi sebou podobni a ty sa vymykas ich skupine?

Z toho, co o sebe pises, aj v inych prispevkoch, mam dojem, ez si velmi fajn baba, este sa ale musis naucit sa branit a ludom jasne ukazat svoje hranice.
Mozno si nikdy nemala doma sancu, toto sa naucit, lebo sa s tebou narabalo zle a prevzala si ICH nazor na teba, teda to, o com ta presviedcali a mas o sebe uplne pokriveny obraz a vidis seba samu ovela horsie, ako si. Mozno si z nich 'najlepsia', len oni nechcu, aby si si to o sebe uvedomila. Nahodou by ti narastli kridla, odisla by si odtial a mozno by z teba raz nieco 'väcsie' bolo a niekam by si to dotiahla...

Zrejme mas v sebe dost velky potencial a udupavaju ta, ako sa len da.

Musis verit sama sebe a nikomu inemu okrem seba samej. Sustred sa pokial mozno hlavne na seba samu a makaj na sebe ( a im nic nevrav). Neviem, kolko mas rokov, ale idealne by bolo sa osamostatnit do tej miery, ze by si fyzicky uplne casom odisla z domu a postavila si zivot sama, vybudovala si sama nieco pekne, len svoje a ich do toho nevpustala.

A mozno /dufam a prajem ti to/ casom vo svojom zivote budes stretavat ludi, ktori to s tebou budu mysliet dobre a nebudu ta ani ponizovat, ani urazat, ani vyuzivat, ani zneuzivat a ani ti zamerne ublizovat.

Brenda

ano to je aj ja suhlasim...ale tie natlaky sa uz navysuju a ja si myslim ze to nevydrzim dost ma to deprimuje.chcem mat svoj zivot pokojny a tak ale neviem ako to docielit.nechcem aby mi ti dotycni dali navzdy pokoj ale chcem aspon trocha kludu. uz zacinam hovorit ludom nie ak mne sa nechce lebo tak a vidim ze to nieje lahke lebo sa polovicka zu nich na mna urazi ale ak sa urazia a odidu dojdu zase dalsi co sa tyka priatelopu samozrejme ...

Magy

z napisaneho mam dojem, ze si dobromyselny a defenzivny, pripadne az submisivny clovek, ktory doteraz pomahal kto o to poziadal, ak bolo zle tak sklopil usi a radsej to spravil, aby bol klud, az to zacali ti agresivnejsi a priebojnejsi zneuzivat. ty si sa teraz vzoprela a zacala si si riesit zivot po svojom, aj vdaka priatelovi - a okamzite je to zle, lebo oni stratili cloveka, s ktorym mohli zametat, ktory im sluzil a ktory za nich robil veci, na ktore oni boli lenivi alebo si mysleli, ze to je pod ich uroven. na pohodlie a luxus, ze veci niekto spravi za mna sa zvyka velmi lahko, ale odvyka tazko.

neporadim nic ine, len VYDRZAT a nenechat sa presvedcit, ze robis zle. Naopak, si na najlepsej ceste zit vlastny zivot!! A oni nech si hladaju sluhu inde. ;)
Ich utoky sa este nejaky cas budu stupnovat, ako sa budu citit frustrovane, ze im unikas z dosahu ich vlady. Klud a rozvahu. Ich to casom prejde.