Rozvod - Nechce o tom hovorit...

Príspevok v téme: Rozvod - Nechce o tom hovorit...
livia2222

Ahojte..potrebovala by som od Vas pocut nazory na jednu vec...s priatelom som pol roka, pozname sa dva roky ale pol roka sme tak "oficialne" spolu...obidvaja to berieme vazne, mam jeho kluce od bytu, sme spolu skoro stale chodime na spolocne vylety, dovolenky..zoznamil ma so synom ktoreho ma z prveho manzelstva...a tu prichadza k tomu problemu..je 2x rozvedeny...nikdy sme sa nejak na tuto temu nebavili...beriem to ako fakt..predsa, dneska doba..nie je to nic vynimocne...ale vcera som sa ho opytala ze preco sa vlastne rozviedol , ze mi o tom nikdy nerozpraval..a on mi na to povedal ze : ,, Mozme sa o tom porozpravat ale nie teraz, nechce kazit touto temou pekny romanticky vecer. Ze veci ako rozvod nikdy nie su prijemne a ze to nechajme na inokedy" . Mam to brat normalne? Alebo mam trvat na tom nech sa o tom porozpravame? chcela by som vediet co sa tam stalo...Ci mam to nechat na pokoji a nemysliet na to? Dakujem!!!

Magy

Zrejme sa stale cez tie neprijemnosti spojene s rozvodom este nepreniesol a aj z vlastnej skusenosti viem, ze tlacenie do rozhovorov o bolestnych veciach z minulosti nie je prijemne, ani vhodne. Zvlast u muzov. Zeny sa dokazu navzajom vykecat a vyplakat jedna druhej z kdejakej boliestky ci zakopnutia, muzi nie. Muz potrebuje cas a odhodlat sa sam. Natlakom, netrpezlivostou a naliehanim by si vazne mohla nastrbit vas vztah. A to je, myslim si, to posledne, co by si si zelala.

Pomoct mu mozes tak, ze najblizsie, ak by sa snazil vyhnut odpovedi, mu bez znamky nervozity alebo netrpezlivosti povies, ze fajn, ale take veci by si radsej vedela od neho, nez sa to dozvedat od cudzich ludi. Taktiez si prosim uvedom, ze rozvod nie je nikdy jednostranna zalezitost, kazdy nesie svoju cast viny. Je dolezite svojho partnera uistit, ze ho nebudes odsudzovat ani mu vycitat chyby z minulosti, ale musi zaroven vediet, ze ich nesmie opakovat.

winki

Skús ešte raz opýtať sa ho to. Ak ti ani potom neodpovie, tak to nehaj tak. Možno sa hambí za to čo sa stalo, možno to je pre neho bolestné. Ak bude chcieť raz ti to povie sám.