Vybavenie predlzenia obcianskeho preukazu v zahranici..

mario lucas

Ano je to tak vodicsky a obciansky preukaz slovenskej rebubliky treba ist osobne vybavit na slovensko:Zial moje skusenosti so slovenskymi ambasadami v zahranicii ako napriklad spanielsko je velmi zle !!!Ako aj v barcelone alebo v Madride sluzby slovenskemu obcanovi su velmi na nizkej urovni!! Napriklad pri strate pasu na hociktorej ambasade napriklad Ceskej Alebo Madarskej bez akychkolvek problemov vam po zaplateni nejakej sumy priamo na ambasade v zahranicii vydaju vas pas do nielkolkych dni alebo tyzdnov!!!Zato Slovenska ambsada nie!!!
vobec sa nestaraju a poslu vas domov na slovensko aj ked ste 3200km od domova.Je vidiet ze slovensko je este stale 100 rokov za opicami bohuzial!!!!!!!

Miirrroooo

Tu je úryvok zo stránok OR PZ Trnava.
\\\"Občan môže podať žiadosť o vydanie nového občianskeho preukazu pred skončením (časovej) doby jeho platnosti. V tomto prípade možno žiadosť podať najskôr 180 dní a najneskôr 30 dní pred uplynutím (časovej) doby platnosti.\\\"
Toto platí zároveň k povinnostiam občana.

Jarinecko88

cafte,vie mi niekto poradit,alebo ma skusenost?dnes mi skoncila platnost OP som v Nemecku,zial nemam ani pas a na SR idem az buduci tyzden,je to velky pruser? :D

karkulkaa

Diavati

moja sestra má známeho na polícii a sa ho pýtala, že či sa platia nejaké penále za to a vravel, že od €10-100, ale väčšinou ich odpušťajú tým čo sú v zahraničí...tak neviem...dúfam,že nebudem platiť nič na druhý rok

Diavati

Karkulka presne toto by som potrebovala vediet. Ani ja sa domov nechystam, takze budem mat neplatny preukaz tiez mozno jeden rok. Ale nebudu sa potom platit nejake penale za omeskanie? Tu zatial normalne mozem fungovat iba na pase. Pas mam platny az do 2015. Iba obciansky konci teraz. A na ambasade mi povedali, ze od januara 2013 sa bude moct obciansky vybavit aj cez ambasadu. Neviem. Musim o tom este pozistovat viac..

Nicollete dik za link, idem si to teraz prestudovat.

karkulkaa

Diavati

musíš osobne, ja som tiež v zahraničí a OP mi skončil v júli, tak na nový si počkám do ďalšieho roka lebo domov sa nechystám

nicolette

www.mzv.sk klikni si na ten odkaz.. píše sa tam, že "Veľvyslanectvá SR v zahraničí nie sú oprávnené prijímať žiadosť o vydanie nového občianskeho preukazu, ale stratu alebo odcudzenie OP v zahraničí je potrebné im nahlásiť."

Diavati

Dik, musim sa ist este poinformovat na ambasadu. Tak dufam, ze netreba kvoli jednemu dokladu cestovat az na Sk, to je to posledne, co teraz potrebujem :(

nicolette

Nemám skúsenosť, ale myslím, že pokiaľ máš trvalý pobyt na Slovensku, tak to musíš vybaviť na Slovensku a osobne - je to len môj laický názor. Neviem, či na vybavovanie osobných dokladov môžeš splnomocniť inú osobu, ale skôr si myslím, že nie ako áno.