zistili my zvýšený cholesterol 7,20, lekárka my predpísala Simvor, berie ho niekto? ako sa ešte dá znížiť cholesterol? ináč nejem ani som nejedla nič mastné, doktorka vraví, že to môže byť aj zo stresu - toho v posledných štyroch rokoch mám neúrekom, poradí niekto?
cholesterol
olivy? ako často?
olivy papkat
Nie som zastankyna liekov, ale ani svojvolneho prerusovania liecby liekmi u lekara. Ja by som si lieky nevysadila, mozno by som znizila davkovanie, to ale zvaz. Skus aspon znizit stres, kup si nejake vyzivove doplnky na prirodnej baze, jedz veeela zeleniny a ovocia - hlavne jablka a tak za 2-3 mesiace chod na kontrolu. To by sa uz mohlo na hladine prejavit.
caj pu erh sa odporuca pit minimalne 3x do dna, aby sa prejavili jeho pozitivne ucinky
peto: dík, skúšam ako sa dá obmedziť stres, cvičenie je fajn
skus obmedzit stres ak sa da a hlavne cvic lebo cvicenie tomu prospieva:)vela stastia
Alternativa:pohyb mám chodím na kalanetiku dvakrát do týždňa, ten stres nemôžem vylúčiť, toho mám dosť ako v zamestnaní tak aj doma, ten čaj si určite kúpim, teraz neviem mám lieky vylúčiť? dakujem za odpoveď
Pred rokmi som zacinala s cholesterolom 8,5. Moj kamarat lekar mi nedal ziadne lieky. Zrejme pricina bol stresovy faktor a menopauza. Dnes mam okolo 6. Co robim? :
1. Vela, vela aktivneho pohybu, ten podporuje dostatocnu hladinu tzv. dobreho chol., co je vraj dolezitejsie ako celkova hodnota
2. kazdodenny stres neviem vylucit, tak si denne doprajem aspon chvilu relaxu
3. Striedam vyzivove doplnky na prirodnej baze, ktore odburavaju chol. /napr. omega3 kyseliny, rozne zmesne vitaminy a enzymy, atd/. Toho je kopec, poradia ti napr. v lekarni alebo na webe
4. Velmi dobry pitny rezim, tiez pu-erh. Pri castom piti je napomocny aj pri znizovani hmotnosti.
Cize zacni, vysledok sa prejavi, ale nie okamzite.
samotqa: dakujem krásme, kúpim v lekárni a vyskúšam, koľkokrat za deň sa to pije?
cajik pu erh. je vynikajuci na cholesterol. ma divnu xut, ale na to si zvyknes. ved co nespravis pre zdravie? alebo si donho daj troska sirupu. radsej si kup sypany. nepouzivaj kovove sitko radsej.