Rehabilitácie

Príspevok v téme: Rehabilitácie
philips

Dobrý deň,

mám 15 rokov. Všeobecný lekár ma poslal k ortopédovi s podozrením na zakrivenie chrbtice dozadu a do boku. Ortopéd ma vyšetril a do zdravotnej karty mi napísal toto: hyperkyfoza chrbtice, anteflexia trupu, TH kyphoza, esovitá th-L skolioza, chabé paravertebrálne svalstvo, thomayer +20

Zároveň ma aj poslal na rehabilitácie, ale dosť pochybujem, že sa tam niekedy dostanem /prosím, dôvody neriešiť/. A ako som hľadal v Googli, tak som našiel veľa cvikov na chrbát, ale neviem, ktoré mám robiť. Vie mi niekto poradiť?

Vopred ďakujem za odpoveď
S pozdravom
philips

karolza

ahoj philips
navštívil si už rehabilitáciu???
ako sa k tvojmu stavu vyjadril rehabilitačný lekár???
držím palce až sa dáš ,,dokopy,,
pozdravuje ťa karol

karolza

ahoj philips
buď rá že máš ešte len 15 rokov, u teba ešte nieje neskoro nakoľko ešte rastieš a tvoje telo sa ešte vyvíja tvoj chrbát sa dá ešte vhodnou rehabilitáciou dať do normálneho stavu,skolióza sa v tvojom veku dá ešte napraviť,keď to teraz zanedbáš v neskoršom veku už už neskor,telo sa dovyvíja a skolioza môže ostať trvalo a potom dá sa povedať sú zdravotné problémy-
chrbát bolí,niekedy viac niekedy menej a tak stále dookola
s pozdravom karol

karolza

ahoj philips
nabehni na rehabilitáciu tam ti svaly ponaťahujú,tam vedia ktoré a ako naťahovať aby ťa dali do poriadku a nemal si potom problémy s chrbticou v neskoršom veku,lebo zanedbaním liečby teraz si ,,koleduješ,, o problémy,ktoré ti môžu vzniknúť neliečením tvojej chrbtice
s pozdravom karolš

karolza

ahoj philips
vebe ti vysvetlila vo svojích príspevkoch
aj o čo sa u teba jedná a aj čo máš robiť,takže začni aj ty sám ne sebe pracovať:si mladý ešte len rastieš takže,bud zdravotná rehabilitácia,alebo súkromný fyzioterapeut,ale taký ktorý za tie peniaze ktoré s zapýta aj ukáže svoje schopnosti a tebe dá do poriadku svalstvo tvojej chrbtice a tým pádom je veľká pravdepodobnosť že skoliózu-bočné vybočenie chrbtice sa dá ešte odstrániť ale na to treba správne cvičenie

a na tvoju otázku : A v prípade, že sa to nebude diať, čo môže nasledovať?
teraz to ešte nepocituješ,ale ?????????
slovíčko ale zatiaľ nerieš,nakoľko čím prv začneš riešiť aby tvoja chrbtica bola v poriadku ,slovíčko ale bude
bezpredmetné
s pozdravom karol

vebe

V zasade by som ten nalez zhrnula tak, ze mas okrem normalneho vykrivenia v predozadnom smere chrbtice vykrivenu aj mierne doboku a co je velmi dolezita informacia, ze mas oslabene chrbtove svalstvo. To co potrebujes je spravnym sposobom spevnit a udrzat si pevne chrbtove svalstvo.