Rehabilitácie

Príspevok v téme: Rehabilitácie
philips

Dobrý deň,

mám 15 rokov. Všeobecný lekár ma poslal k ortopédovi s podozrením na zakrivenie chrbtice dozadu a do boku. Ortopéd ma vyšetril a do zdravotnej karty mi napísal toto: hyperkyfoza chrbtice, anteflexia trupu, TH kyphoza, esovitá th-L skolioza, chabé paravertebrálne svalstvo, thomayer +20

Zároveň ma aj poslal na rehabilitácie, ale dosť pochybujem, že sa tam niekedy dostanem /prosím, dôvody neriešiť/. A ako som hľadal v Googli, tak som našiel veľa cvikov na chrbát, ale neviem, ktoré mám robiť. Vie mi niekto poradiť?

Vopred ďakujem za odpoveď
S pozdravom
philips

karolza

ahoj philips

Len neviem, či toľko vydržím... Je to dosť únavné. Chrbát bolí, krk bolí. Svaly na chrbte pália...

musíš vydržať,lebo svaly sa prispôsobili tvojej chrbtici,takže teraz treba tak s nimi cvičiť aby sa chrbtica vyrovnala,takže trošku bolesti si ,,užiješ,,
takže ver tým čo ťa chcú dať ,,dohromady,,
pozdravuje ťa karol

karolza

ako dlho to bude trvať-to ťa nepoteším philips,musíš počítať,skôr mesiace ako dni
ak nie aj roky
si mladý a ešte rastieš,tak sa musíš dať ,,dokopy,, kým sa tvoj rast zastaví

osmička to by mal byť taký ,,pomocný,, korzet ktorý by ťa mal ,teda tvoj chrbát ,,držať,, v vzpriamenej polohe a ťahať lopatky k sebe

karolza

ahoj philips

áno ,už máš prvé úspechy -bolesť krku a lopatiek,to svaly bolia,ktoré potrebuješ dostať do takého postavenia aby sa tvoj chrbát dal dokopy,však to trvalo pár rokov,kým sa ti chrbát pokazil,a ,,neopravíš ,, si ho za pár dni,snaž sa dodržiavať pokyny,ako s cvičením ktoré ti povie fyzioterapeutka,určite ti chce pomôcť,že to trošku niekedy bude bolieť,musíš vydržať ale určite ti to pomôže dať sa do poriadku

pozdravuje ťa karol

philips

Zatiaľ jediný úspech je, že ma bolí krk a lopatky. :D

Povedala, že sa mám snažiť tlačiť lopatky čo najviac k sebe. Tak tlačím. :D

karolza

ahoj philips
neboj sa,dajú ťa dokopy,len sa snaž cvičenie robiť s ,,plným nasadením,,
vyjadrenie doktora - tak by si mohol dopadnúť,keby si rehabilitáciu nenavštívil u teba je to ,,beh na dlhú trať,, ,ale to zvládneš ,len ver svojej fyzioterapeutke,si ešte mladý a budeš fit
držím ti palce
daj vedieť ako to pokračuje a čo fyzioterapeutka ako sa ona vyjadrila
pozdravuje ťa karol

philips

Je to za mnou. Predpovedal, že budem hrbatý. Vo štvrtok o 10:00 mám prvú rehabilitáciu.

A písal na písacom stroji... (lol)

philips

Ešte som nenavštívil. Dostať sa tam s rodičmi je ako asi ako letieť na Mesiac. Plány sú, ale skutok žiadny... Ževraj sa tam má ísť zajtra, ale šanca je malá...