Prasknuté zápästie

Príspevok v téme: Prasknuté zápästie
Adamec2211

Zdravím! Chcem sa spýtať na takúto vec: Pred 2 týždňami som spadol a narazil si pravú ruku. Náraz bol úplne obyčajný a žiadna veľká bolesť sa neprejavila a tak som s rukou ešte do večera pracoval. Večer mi opuchla a stŕpla. Preto som behol na pohotovosť, kde som vyfasoval dlahu a oznámili mi, že je to prasknuté v zápästí. Neskôr sádra. Ruku som mal znehybnenú 2 týždne. Po 2 týždňoch som si dal sádru sám dolu, nakoľko ma čaká koncert na gitare a potrebujem už o týždeň hrať dôležitú akciu! Mám na ruke iba takú sťahovaciu ortézu PROTETIKA na suchý zips. Ruku si sem-tam odopnem a nechám bez fixovania. Nebolí, akurát pri ohýbaní do strán to sem-tam viac zabolí a cítim, že ešte by som ju asi nemal moc namáhať. V ortéze sa mi s ňou dá hýbať, ale vôbec ma nebolí a je mi na ňu dobre. O týždeň si plánujem dať všetko z ruky dolu, nakoľko potrebujem hrať na gitare a ruku nevyhnutne rozhýbať. Je možné, že by hrozilo neaké riziko, alebo sa ruka za tie 2 týždne v tej praskline nezrástla?? Môže sa niečo stať? Chcem sa uistiť a nemať strach o týždeň ruku začať úplne používať a rozcvičovať. Máte niekto skúsenosti so "svojvoľným" odstránením sádry alebo dlahy??? MOC VĎAKA!!

Jausik

Určite zafixované, radšej počkať týždeň navyše ako riskovať niečo horšie. Do budúcna odporúčam pri akom koľkej úraze wobenzym, kvôli enzýmom.

ahjajjaj

ahoj, daj si zápästie späť do dlahy a obviaž, aby bolo fixované. Nechaj to tak 2-3 týždne. môžeš užívať wobenzým na urýchlenie hojenia. Ale jasné, že to napuchne, keď mu nedáš pokoj. A zlomenina pichľavo bolí. Upokojím Ťa, že nejde o také zhoršenie, že by si to vyžadovalo novú RTG snímku. Len si tú ruku naozaj nesmieš namáhať.

Majk223

Zdravím chcem sa spýtať asi pred 2ma týždňami som si praskol zápästie nerobil som si z toho nič a až po 2ochdňoch mi dali dlahu ale na koľko som mal veľa prace okolo domu tak dlahu som dal po 3och dňoch dole teraz mám s tým problémy s prstami hýbať môžem ale zo zapästim hore dolu nemôžem a stále cítim pichavu bolesť poradili by ste mi? Ďakujem