Poraďte mi, prosím. Čo myslíte, sú kontaktné šošovky vhodné pre človeka s diabetom?? Nosím okuliare, ale chcela by som šošovky, len neviem, či by som ich mohla nosiť. Čo myslíte?
Cukrovka a kontaktné šošovky
ja nosím one day trueye a air optix aqua. najbližšie už asi objednám air optix night and day, majú ešte vyššiu priepustnosť.
ja pouzivam purevision od bausch and lomb...uz asi 6 rokov
aj ja používam silikonhydrogelové, s vysokou priepustnosťou pre kyslík, cca 125 Dk/t, aby nedochádzalo k vaskularizácii rohovky. tiež nosím šošovky už asi 17 rokov, zatiaľ bez nejakých väčších problémov, dôležitá je samozrejme hygiena pri manipulácii so šošovkami a kvalita šošoviek.
simonka-to je strasne individualne...zalezi na znacke,na type,su jednodnove,tyzdenne,mesacne...su aj take co sa v noci nevyberaju...k jednodnovkam nepotrebujes roztok...treba najprv ist k ocnej,ona ti poradi,tam si vyskusas ake ti sadnu...a potom si ich mozes objednavat na nete ovela ovela lacnejsie:)...napr. ja nosim sosovky uz 16 rokov, teraz nosim mesacne co sa na noc nevyberaju,ale ja ich vyberam,je to lepsie pre oko...vyhovuju mi lebo maju velky obsah vody a nevysycha mi oko...a stoja ma cca 70-80 ecok na rok plus roztok...
ja si tiez myslim, ze tam by nemal byt problem, treba sa spytat ocnej dr., aj tak by si mala ist prvy krat k nej naucit sa zaobchadzat so sosovkami a ona ti da aj take skusobne, ci ti to bude vyhovovat, je to podla mna vyhodnejsie ako kupit v optike ...