Dobrý večer mam jeden problém,od včera ma trápi zapáchajúce grganie ako vajcovka a vôbec netuším z čoho a ako sa toho zbaviť :( prosím o radu .ďakujem :(
Grganie ako vajcia
Jedná sa o halitózu. Obyčajne za tým bývajú gramnegatívne anaeróbne baktérie, kt. štiepia organické látky - odumreté bunky, zvyšky potravy...
Okrem už spomenutých príčin, môže za to aj skonzumovaná aromatická potravina, zle zloženie stravy...
SzM
ako pisal RNG. Ide o zle travenie, ked je malo kyseliny. Casto postaci si dat po jedeni este ako dezert - jedno/dve cerstve jablka. Tie podporia travenie.
Neužívaš nejaké lieky ktoré by ti toto spôsobovali alebo jedlo?
hojte! No dnes sa to tiež objavilo u môjho partnera. Nevieme si poradiť a len čítam články na internete z čoho to môže mať. A zatiaľ sme na to neprišli. Nič také nejedol. Ale viete on toľko je z toho a z toho. Jak nejaké prasiatko.
A zase to mám :( Do prdelky..celý deň nič a teraz opäť ,asi ma porazí :/
Ďakujem velmi za rady. Už ma to prešlo,od rána som v pohode..ale rada by som vedela ako sa do buducna tomu vyvarovať. Obmedziť vajcia? nejem ich často,tak neviem.
Grganie po vajciach je z nedostatku zaludocnej kyseliny(primalo vytvorenej alebo prilis rozriedena) a tak ti v zaludku jedlo hnije/sa rozklada.
Potlacit sa to da na 2-3 hodinu glgom koloidnej striebornej vody a nasledovne zobranim kyseliny a enzymov, najma proteolytickych tj bielkovinnych.
Daj si coca colu a vygrgaj to do pohody. Ja si dam trochu coly a hned viem po nej grgnut ako svina. Co svina, vlastne dobre ze bytovka nespadne. Takze odporucam pol litra coca coly a dositosti sa vygrgat a budes citit uz iba colu miesto vajca.
Možno si to schuti zjedla a žalúdku sa to nepáčilo. Je to nepríjemné, ale prejde to samo od seba
A prešlo ťa to samé od seba? :) No ano veru ,ja som totiž 2 a pol dňa nejedla nič a potom som si dala praženicu a tak..zeleninu a podobne ..nezdravo nejem tak neviem čo sa mohlo stať,ale žeby to bolo tými vajcami?